Місто

Влада Житомира планує ліквідувати десять комунальних ЖЕКів і залишити лише два

5 July 2016, 12:45

У Житомирі збираються припинити окремі комунальні підприємств житлового господарства міської ради шляхом приєднання.

Відповідний проект рішення сесії опублікований на сайті міської ради 5 липня.

«Припинити комунальні підприємства житлового господарства Житомирської міської ради у зв’язку зі зміною організаційних правовідносин у багатоквартирних будинках комунальної власності (створення ОСББ, призначення управителів багатоквартирних будинків після проведення конкурсу), а саме: КП «ВЖРЕП №1», КП «ВЖРЕП №4», КП «ВЖРЕП №5», КП «ВЖРЕП №8», КП «ВЖРЕП №14», КП «ВЖРЕП №15» шляхом приєднання до  КП «ВЖРЕП №6» Житомирської міської ради (правонаступника); КП «ВЖРЕП №3», КП «ВЖРЕП №11», КП «ВЖРЕП №13», КП «ВЖРЕП №16» шляхом приєднання до  КП «ВЖРЕП №9» Житомирської міської ради (правонаступника)», - зазначається у проекті рішення.

Проектом передбачається утворення та затвердження складу комісій з припинення юридичних осіб. Комунальні підприємствам, що визнані припиненими, повинні забезпечити передачу майна, прав та обов’язків до правонаступників у встановленому законодавством порядку. Строк пред’явлення кредиторами своїх вимог до комунальних підприємств, що припиняються – протягом двох місяців з дня опублікування повідомлення про рішення щодо припинення юридичних осіб.

Нагадаємо, в Мінрегіоні прокоментували чутки з приводу того, що з 1 липня традиційні ЖЕКи припинять своє існування: ЖЕК – це така сама юридична особа, яка надає послуги з управління багатоквартирним будинком, і яка також може бути обрана управителем.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні виконкому 18 травня під час голосування за підвищення тарифів ЖЕКам мер Житомира Сергій Сухомлин говорив, що у місті йде масовий процес створення ОСББ а влада розглядає питання створення в місті двох комунальних ЖЕКів.

За інформацією сайту міської ради, станом на 5 липня 2016 року у Житомирі зареєстровано 176 ОСББ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі