Місто

Нові тарифи для ЖЕКів можуть і не вступити в дію, – мер Житомира

18 May 2016, 15:31

Від 43 копійок до більш ніж однієї гривні, саме на стільки виконавчий комітет дозволив підвищити тарифи на надання комунальних послуг 12 житомирським ЖЕКам. Члени виконкому 18 травня з’ясовували економічну обґрунтованість по кожному тарифу окремо і врешті затвердили нову плату за утримання будинків та прибудинкових територій. За словами житомирського міського голови Сергія Сухомлина вводити нові тарифи в дію будуть не одразу.

«Ці тарифи повинні вступити в силу через півтора-два місяці. Але цілком можливо, що ці тарифи не вступлять в силу з різних причин. Зараз йде масовий процес створення ОСББ в місті Житомирі. І це додатковий стимул, щоб створити ОСББ. ОСББ саме встановлює собі тариф. Той, який вважає за потрібне. І це додатковий стимул для прийняття рішення про створення ОСББ. Це перший момент. Другий момент: зараз ми розглядаємо питання, і до кінця тижня проект рішення буде готовий, про створення в місті двох комунальних ЖЕКів. До чого це призведе – при створенні таких ЖЕКів, для них буде прийматися свій тариф. І цей тариф повинен бути сумарно менше, ніж тарифи, які ми сьогодні ухвалювали. Тому я кажу, що ці тарифи можуть і не вступити в дію. Це залежить від того, наскільки оперативно сесія проголосує. На наступну сесію ми виносимо цей проект рішення, ЖЕКи будуть створені. Ми хочемо зменшити адмінскладову в структурі саме заробітної плати, в структурі витрат. Для того, щоб стримати зростання цих тарифів», – розповідає Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

За словами мера Житомира при зростанні тарифів зросте і кількість бажаючих отримати відшкодування.

«Відсоток субсидій зросте. І скоріше навіть не через збільшення тарифу саме по комунальним платежам. Прогнозується, що відсоток субсидій може врости до 60% через тарифи на тепло. Це основна складова. Тому 60% – це, звичайно, дуже багато. Але, в той же час, ось ці 60% людей, які будуть отримувати субсидію, практично не відчують на собі збільшення цих тарифів», – каже Сергій Сухомлин.

Перед тим як ввести в дію нові тарифи ЖЕКи мають повідомити мешканців та внести відповідні зміни до договорів зі споживачами на надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі