Влада

У Житомирі на представленні нового начальника військового інституту Полторак говорив про використання ресурсу лише на 30%

6 July 2016, 14:05

Міністр оборони Степан Полторак 6 липня представив нового начальника Житомирського військового інституту імені Сергія Корольова. Відтепер керувати навчальним закладом буде генерал-майор Олександр Левченко.

Степан Полторак повідомив, що колишній очільник інституту Юрій Даник отримає рівнозначну посаду у міністерстві оборони. Також він вручив нагороди працівникам військового інституту, які проявили себе у ході ведення АТО.

«Він зараз переходить в розпорядження міністра оборони і найближчий час я йому задачу визначу, виходячи з його досвіду. Я дуже давно його знаю, це дуже досвідчений генерал, підготовлений генерал, добрий науковець, виходячи із його професійних якостей, із його професійних здібностей він буде використаний для потреб Збройних Сил України, його знання і досвід. Він не піде, ну звичайно якщо він не захоче йти на пенсію, я не знаю поки, но поки не збирається, ще він дуже молодий, щоб на пенсію йти тим більше зараз, коли йде війна. Я переконаний, що він є патріотом України і він буде далі працювати, ну як мінімум рівнозначна посада», – сказав міністр.

Представивши нового керівника особовому складу, міністр поставив перед ним задачу вивести Житомирський військовий інститут у низку провідних військових вишів України.

«Ми поставили перед собою амбітні плани і завдання щодо завершення реформування до 20-го року. Це надзвичайно буде складно, але нажаль ворог нам не дає можливості,  і не дає нам більше часу. Нам треба робити це дуже швидко, а саме головне при цьому, не допускаючи помилок. Ми багато вже зробили, але нам треба міняти підходи до навчання взагалі офіцерів, тому що від офіцера залежить скільки і як буде виконувати завдання солдат на полі бою, на скільки він буде спроможний виконати задачу, і на скільки він збереже при цьому, виконуючи бойове завдання, своє здоров’я і своє життя. Тому я сьогодні прибув, щоб визначити завдання Житомирському військовому інституту, який на мою думку, є непоганим вузом, але ресурс, база і можливості використовуються лише на 30%. Тут завдання всіх без виключення, і міністерства оборони, і Генерального штаба, і нового начальника інституту для того, щоб ми розширили можливість підготовки кваліфікованих офіцерів для Збройних Сил України. Тим більше, що напрямки, по яким готуються фахівці в цьому інституті, дуже і дуже потрібні Україні. Я переконаний, що новий начальник інституту докладе всі зусилля для того, щоб це завдання виконати, тим більше, що він досвідчена людина у нього є досвід бойових дій і практичний досвід проходження служби у військах. На мою думку, керівник вищого навчального закладу не може бути керівником, якщо він не був у військах і не був командиром», – сказав Степан Полторак.

Новий начальник інституту готовий до роботи та нових досягнень.

«Міністр оборони визначив дуже чітко подальші цілі Житомирського інституту з опорою на всі досягнення, які зроблені позитивні, дуже великі здобутки. І це дійсно так, Житомирський інститут випускає одних із кращих лейтенантів молодих, тому будемо нарощувати ці здобутки і йти по шляху визначеному міністром оборони», – зазначив Олександр Левченко.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі