Влада

Мер Житомира хоче запропонувати поліції іншу земельну ділянку і зберегти дитячий садок у провулку Гоголівському

11 July 2016, 18:54

Мер Житомира Сергій Сухомлин хоче запропонувати обласному управлінню Нацполіції обміняти земельну ділянку в провулку Гоголівському на іншу.

Про це Сергій Сухомлин 11 липня написав на своїй сторінці у фейсбук.

«Провів зустріч з жителями Гоголівського провулку та представниками управління Національної поліції по будівництву житла для правоохоронців у колишньому дитячому садочку. Для працівників поліції там мають збудувати 800 м2 житла. Для Житомира важливо запустити будівництво, щоб знизити ціни на житло. Але використовувати для цього дитячі садочки – недопустимо! У цьому районі на 100 місць у садочках претендує 160 дітей. Я запропонував варіант заміни земельної ділянки для будівництва житла поліції. Переконаний, що депутати підтримають таку пропозицію і підуть на зустріч, якщо приміщення дитячого садка перейде у власність міста. Жителі Гоголівського провулку готові спільно з міською владою відновлювати дитячий садок», - повідомляє мер Житомира.

 

Фото з фейсбук-сторінки Сергія Сухомлина

Натомість, 6 липня на сайті ГУ Нацполіції була опублікована інформація про «результати опитування» житомирян щодо будівництва багатоповерхівок у провулку 1-й Гоголівський.

«Упродовж 4-5 липня відбувалось анкетування жителів провулку Першого Гоголівського та прилеглих до нього вулиць з приводу будівництва у цьому мікрорайоні двох житлових 9-поверхових будинків та дитячого садочка. Майже 80% респондентів підтримали такий проект. Загалом участь в анкетуванні виявили бажання взяти 121 мешканець мікрорайону, які висловлювали свої думки у письмовій формі. Аналіз зібраних матеріалів засвідчив, що 96 житомирян або 79% респондетів вважають таке будівництво потрібним, інші 25 жителів обласного центру або 21% - мають протилежну позицію. Результати анкетування передано до Житомирської міської ради. Уже наступного тижня ініціативна група від мешканців мікрорайону матиме змогу зустрітись з керівником ГУНП В’ячеславом Печененком та представниками мерії для обговорення усіх важливих для людей питань, пов’язаних з будівництвом», - інформує головне управління Нацполіції в Житомирській області.

 

Фото з сайту ГУНП

Як повідомляв Житомир.info, на земельній ділянці за адресою: провулок 1-й Гоголівський, 4 знаходиться занедбаний колишній дитячий садок і коли в квітні цього року в провулок почала заїжджати будівельна техніка – жителі сусідніх будинків обурилися і прийшли до міськради. В результаті на засіданні міськвиконкому 20 квітня цього року було прийняте рішення про скасування містобудівних дозволів і обмежень щодо забудови цієї земельної ділянки. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі