Місто

У Житомирі привітали чемпіонів з веслування на драгонботах та розповіли, якою буде база водних видів спорту

4 August 2016, 12:36

Житомиряни Юрій Бардашевський, Дмитро Мороз та Олег Біденко, які у складі збірної України вибороли Кубок Націй на Чемпіонаті Європи з драгонботу в Римі, 4 серпня приймали вітання від влади Житомира.

Сергій Сухомлин вручив спортсменам подяки, побажав подальших успіхів та показав, як виглядатиме веслувальна база водних видів спорту на Корбутівці.

Спортсмени у свою чергу розповіли, що змагання було для них складним, тож перемога в ньому стала особливо приємною.

«Драгонбот у Житомирі почав розвиватися в цьому році досить інтенсивно. Але це не значить, що у нас не було команди. Команда наша існує з 2011 року, вона називається «Salsa Dragonboat». У минулому році ми взяли нагороди, в цьому році повторили цей успіх. Ці змагання були більш представницькими, більш серйозними, Тому вдвічі приємно, що ми змогли перемогти сильних суперників», - розповів Юрій Бардашевський.

«Я вас щиро вітаю, впевнений, що це тільки початок ваших перемог. Для міста Житомира ми зараз створюємо стратегію розвитку міста і ми усвідомлюємо, що одним з наших даних Богом факторів розвитку є саме наша ріка та ландшафти, які ми маємо. Треба це розвивати. Одним з головних точок нашого розвитку є ця база водних видів спорту, які ви бачите. Зараз вже закінчуються тендерні процедури, ми починаємо будівництво першої черги, виділено 2,5 млн грн. Ми плануємо в цьому році закінчити будинки, а в наступному році, з початку року почнемо роботу з облаштування маршруту, трибун, я думаю, що на осінь наступного року ми вже зможемо проводити досить якісні змагання як з веслування, так і з драгонботу, так і з триатлону. Тому що ми плануємо базу зробити не для одного-двох видів спорту, зробити її досить універсальною: і для триатлону, і для змагань на відкритій воді. Третьою чергою буде чистка каналу, щоб там тренування могли проводити не тільки дорослі, але й діти», – зазначив заступник міського голови Матвій Хренов.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі