Влада

У Житомирі педагоги обговорили концепцію нової української школи, щоб направити свої доповнення у Міносвіти

7 September 2016, 15:39

Житомирські педагоги – директори шкіл, їхні заступники, рядові вчителі – 7 вересня зібралися в актовій залі Житомирської міської гуманітарної гімназії №23 ім. М.Й.Очерета, щоб обговорити концепцію «Нова українська школа».

Доповнення і зауваження житомирських педагогів належним чином оформлять і доведуть до відома Міністерства освіти й науки України, - розповіла у вступному слові заступник начальника управління освіти Житомирської міськради Раїса Кошевич.

«Ми всі знаходились в інформаційному просторі, де чули, що щось має відбуватись на початок нового року. Чули окремі фрази: «нова концепція», «нові підходи», «реформа початкової школи» і т. д. Управління освіти чекало колегію Міністерства освіти, цього року її назвали конференцією, яка відбулася 19 серпня. Власне, відтоді ми розпочали активну роботу, почули конкретні завдання, які бере на себе Міносвіти, які мають виконати відділи освіти органів місцевого самоврядування і безпосередньо навчальні заклади. 30 серпня ми провели свою нараду, де поставили перед собою ряд завдань», - розповіла Кошевич.

Вона припустила, що частина педагогів могла досконало не вивчити або нашвидку ознайомитися з проектом «Нова школа», і завданням зібрання мало стати якраз ознайомлення, надання пропозицій і зауважень стосовно документу, який має лягти в основу нового закону про освіту.

«Одним із завдань Міносвіти є забезпечити обговорення і прийняття концепції нової української школи. Тому саме з таких міркувань наш науково-методичний центр запропонував таку форму роботи, яка на сьогодні є найдоступнішою і найправильнішою – обговорення у групах. Педагоги мають можливість попрацювати, висловитися, надати пропозиції, заперечити, напрацювати рекомендації. Управління їх узагальнить і надішле на адресу Міністерства освіти, бо процес обговорення майбутнього закону про освіту ще триває», - сказала заступник начальника управління освіти.

Педагогам, які мають дітей або онуків-школярів, запропонували підключитися до обговорення розділів концепції «Нова українська школа» в ролі батьків. Педагогів розділили на п’ять груп.

Новий проект Закону України «Про освіту» можна завантажити тут.

Як повідомляв Житомир.info, 4 серпня колегія Міністерства освіти і науки України затвердила 13 оновлених та «розвантажених» навчальних програм для школярів 1-4 класів. У 724 школах Житомирської області цього року сіли за парти 127 838 школярів, у тому числі 13 417 першокласників.

Раїса Кошевич

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі