Місто

Під час реконструкції Михайлівської у Житомирі під асфальтом знайшли автентичну бруківку

9 September 2016, 12:11

Проект капітального ремонту вулиці Михайлівської був виготовлений іще у 2012 році. Після тривалої перерви у 2016 році проект доопрацювали, виділивши на реконструкцію Михайлівської 17 мільйонів гривень.

Головний архітектор міста Євгенія Черкасова каже: що у ході робіт, демонтуючи асфальтне покриття, робітники віднайшли автентичну бруківку. Нині по ній експерти збирають архівну довідку, тому не виключено, що вона теж стане частиною автентичного вигляду вулиці Михайлівської.   

«Попередніми проектними рішеннями не було такої інформації, що під асфальтом закатана автентична бруківка, зараз ми будемо переглядати попереднє проектне рішення. Подумаємо, що із цим можна зробити, хотілося б залишити якусь частинку автентичного вигляду вулиці Михайлівської. Ми розуміємо, що, мабуть, не встигнемо зробити повністю всю Михайлівську до завершення сезону, але сподіваємось встигнути зробити частину з громадським простором, щоб новий рік ми могли зустрічати на новому громадському просторі. Заплановано було попередніми рішеннями 17 мільйонів гривень на реконструкцію Михайлівської.  Що стосується громадського простору, тут запланований фонтан, але фонтан буде за кошти меценатів. У нас є меценат - це житомирянин, він зараз мешкає в Італії, але є у нього така пропозиція, щоб зробити такий подарунок місту», - зазначила Євгенія Черкасова.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі 8 вересня розпочали капітальний ремонт вулиці Михайлівської.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі