Місто

Житомиряни зможуть позначити на карті проблеми районів міста

13 September 2016, 14:31

«Живи Житомиром! Створюй Житомир!» - під таким гаслом на майданчику біля кінотеатру «Жовтень» 23-25 вересня відбудеться проект «Майстерня міста».

Що чекає на житомирян, розповіли 13 вересня у міській раді. Директор департаменту економічного розвитку Микола Костриця зазначив, що «Майстерня міста» - це урбаністично-культурний проект, де громадськість може поділитися власним баченням розвитку міста та ознайомитися з інструментами, за допомогою яких можна змінити Житомир.

«Хотілося б запросити житомирян до триденного дослідження, яке буде відбуватися на майданчику «Майстерні міста». Їх буде декілька. Перше - це ідентифікація районів міста, де кожен житомирянин може позначити на карті ті райони, які є в місті, і зазначити, які проблеми вони бачать в цих районах, найбільш нагальні питання, які потрібно вирішити. Ці всі напрацювання будуть передані до міської ради. Ще одне дослідження, яке буде відбуватися протягом трьох днів - це «Карта щасливих моментів Житомира». Це коли кожен зможе на карті відмітити моменти, які асоціюються з приємними спогадами: смачна їжа, чи цікаві книжки, чи навчання. Тобто, це таке своєрідне дослідження ідентифікаторів міста в плані позитиву. Також планується створення карти житомирської сім'ї. Це буде дослідження, де житомиряни, сім'ї можуть прийти, залишити карту мрій, що б вони хотіли бачити для своєї сім'ї у своєму місті. І, сподіваємось, що теж будемо мати цікаві результати, цікаві ідеї від житомирян», - розповіла керівник офісу GIZ у Житомирі Марія Байда.

Микола Костриця також зазначив, що результати досліджень є інтригою, оскільки житомиряни часто люди говорять про різні проблеми, яких не видно на поверхні.

«Передбачити достатньо складно. Хтось не задоволений, що на Михайлівській тротуари почали робити, хтось не задоволений, що на Польському бульварі спортивний майданчик хочуть будувати, хтось у нас не задоволений, що тролейбуси на Маликова хочуть тягнути. Це проблемно людям? Болить це? Можливо, і болить, але для того ми й хочемо чути протягом трьох днів різні думки різних верств населення, і малювати не тільки карту проблем, але й карту щасливих місць. Намагаючись балансувати між проблемами та ідеями, як розвивати місто, ми будемо створювати Житомир і жити Житомиром», - сказав Микола Костриця.

Упродовж трьох днів «Майстерні міста» житомиряни, представники влади та активісти зможуть поговорити на теми організації громадського простору, міської культури, велотранспорту, екології та енергоощадності.

Для участі у проекті необхідно необхідно заповнити реєстраційну форму до 22 вересня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі