Культура

У Домі української культури відкрили виставку картин з краєвидами та історичними місцями Житомира

17 September 2016, 14:10

У Домі української культури 16 вересня  представили результат першого міжрегіонального пленеру «Житомирська палітра».

Про це повідомляють на сайті Житомирської міської ради.

«Пленер «Житомирська палітра» відбувався у місті з 1 по 14 серпня. Два тижні 25 митців із десяти регіонів України писали міські краєвиди, визначні історичні місця та мальовничі околиці Житомира. За результатами голосування комісії були відібрані два твори кожного автора, які залишилися у власності міської ради», – йдеться в повідомленні.

На презентації художньої виставки був присутній заступник міського голови Матвій Хренов:

«В першу чергу хочу подякувати організаторам за цей захід. Ми дякуємо художникам, які можуть не тільки самі побачити,а й показати інший погляд на наше місто. Про деякі місця ми забули, а деякі можемо відкрити з іншого боку. Думаю багатьом житомирянам, буде цікаво після цих картин віднайти ці місця і ще раз на них подивитися, але вже трохи по іншому»,  - зазначив Матвій Хренов.

Виставка в Домі української культури буде діяти впродовж місяця, потім її перевезуть в міську раду.

«Ми плануємо зробити виставку мандруючою. Потім ми перевеземо її в міську раду, обласну наукову бібліотеку, краєзнавчий музей. Також ми плануємо звернутись до підприємств, установ та організацій, вищих навчальних закладів, щоб впродовж року розміщати ці роботи у них», – розповіла заступник начальника управління культури Житомирської міської ради Наталія Марчук.

Як повідомляв Житомир.info, 13 серпня відкрили виставку робіт учасників першого міжрегіонального живописного пленеру «Житомирська палітра». Художники із 10 регіонів України написали понад 170 картин з краєвидами Житомира.

Фото з сайту Житомирської міської ради

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі