Влада

Зубко провів для учнів Тетерівської школи Житомирського району урок із децентралізації

23 September 2016, 10:28

Віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва, ЖКГ України Геннадій Зубко 23 вересня з робочим візитом приїхав у Тетерівську об’єднану територіальну громаду в Житомирській області, щоб відвідати соціальні об'єкти де здійснено або тривають ремонті роботи. Також Зубко провів для учнів 9-11 класів Тетерівської загальноосвітньої школи урок із децентралізації.

«Ваші батьки прийняли важливе рішення - створили об'єднану територіальну громаду. Зараз у вашій школі стало комфортніше, ви вже відчуваєте зміни - це відбувається завдяки реформі децентралізації. Тепер громада має досить хорошу інфраструктуру і перспективи створити потужний бюджет. Від вас зараз потрібно, щоб ви гарно навчалися, розуміли, що таке децентралізація. Ми хочемо, щоб в Україні з'являлися ініціативні молоді лідери, які готові брати на себе відповідальність і повноваження», - зазначив Геннадій Зубко.

Також Зубко, відповідаючи на запитання учнів, акцентував на важливості створення в ОТГ опорних шкіл.

«Це практично те вікно, яке допомагає об'єднаній громаді побудувати якість освіти. У нас немає часу двічі навчати дітей. Опорна школа дасть можливість складати ЗНО на високі бали і бути дітям зі шкільної місцевості конкурентоспроможними з тими учнями, які навчаються у містах», - пояснив віце-прем’єр-міністр.

У рамках візиту Геннадій Зубко планує оглянути Центр надання адміністративних послуг (с. Корчак) та взяти участь у церемонії відкриття ДНЗ «Сонечко» (с. Дениші).

Як повідомляв Житомир.info, загальноосвітня школа в с. Тетерівка Житомирського району з державного фонду регіонального розвитку отримає 4430,057 тис. на капітальний ремонт будівлі (утеплення фасадів та покрівлі, ремонт покрівлі, заміна вікон і зовнішніх дверей).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі