Влада

Депутати облради пообіцяли мітингувальникам розібратися з ситуацією в Житомирському обласному центрі вертебрології

26 September 2016, 22:42

26 вересня, за годину до початку позачергової сесії обласної ради, під стінами Житомирської адміністрації зібралися близько сотні людей. По один бік мітингуючі із гаслами та плакатими в руках вийшли відстоювати право збереження від закриття обласного лікувального центру вертебрології і реабілітації.

«Погрожують закриттям нашого закладу, тому весь народ вийшов, усі працівники вийшли, тому що залишаємось без роботи, тим паче народ лишається без лікувального закладу», - каже працівниця обласного лікувального центру вертебрології і реабілітації Ольга.
 
«Літом табір у нас, діти відпочивають, навіть з Луганська привозили вже дітей, а зимою лікуються люди хворі: спини, ноги, руки, АТОвці лікуються в нас, афганці лікують у нас, а вони закривають. Тому, що якомусь дяді сподабалось наше місце. Тому, що вони хочуть побудувати для себе котеджі, відпочивати тільки вони, зробить закриту зону, а нас викинути невідомо куди. Ми не знаємо взагалі у якій країні живемо», - обурюється пані Броніслава.
 

  
Підтримати працівників закладу прийшли різні політичні сили, громадські активісти та АТОвці. Пан Сергій приїхав до Житомира із Любарського району.
 
«Повернувшись з АТО отримав травму спини, я дослужив, повернувся, мене тут дівчата підняли на ноги. Чудовий заклад, якщо закриють, де будемо лікуватись? Ну, можна їхати за гроші, але є програма державна, є заклад, навіщо знищувати те, що є?», - дивується Сергій Тарасюк.
 
Лікар-вертебролог Богдан Марко розповідає, чутки про виселення їхнього лікувального центру з’явилися на минулому тижні.
 
«Коли прийшов начальник управління і повідомив, що ідуть якісь негаразди із «Укрпрофтуром», там зросла орендна плата і брак коштів. То народ за 12 років, нас водять, як той Мойсей євреїв 12 років по пустелі. Тиждень тому казали, що є проблеми з нашим утриманням там, тому що немає грошей на покриття цієї оренди. Було 18 тисяч, а захотіли 120 тисяч у місяць, сказали що нині це питання вирішується», - розповідає лікар-вертебролог Богдан Марко. 
 
Замість депутатів обласної ради, до мітингуючих вийшов представник «Укрпрофтуру» адвокат - Роман Орєхов запевняючи, що ні про яке виселення або ж закриття обласного лікувального центру вертебрології і реабілітації ніхто не говорив.
 
«З боку власника не було вжито, і ще раз підкреслюю, жодних заходів спрямованих на виселення з центру вертебрології бази “Лісовий берег”. На сьогоднішній день знаходяться політичні сили, які відверто маніпулюють людською думкою і намагають внести комусь у вуха ідею, ніби ми намаємося виселити центр вертебрології - цеє відвертою брехнею. Адже нами ведуться перемовини з управлінням охорони здоров’я щодо укладанні договору оренди, щодо здійснення розрахунків і не більше того», - запевняє адвокат ПАТ «Укрпрофтур» Роман Орєхов.
 
Друга група протестуючих приїхала з Бердичівського району.  Знайшовши спільну мову між шістьма сільськими радами, люди прагнуть створити Семенівську об'єднану громаду. Проте окремі політичні сили хочуть приєднати до них ще одне село - Бистри, але громада проти.
 
«Будемо відстоювати об’єднання Семенівської територіальної громади у складі 6 сільських рад без Бистрицької, тому що це якраз рішення усіх 6 сільських рад, усіх 6 громад, 12 населених пунктів, які об’єднуються. Будемо просити, щоб нас почули і зрештою прислухалися до нашої думки і згадали, що процес децентралізації, об’єднання територіальних громад - це добровільний процес, а не процес, який нав’язується кимось зверху», - сказала Софія Томашевська.
 
Через три години депутати обласної ради пообіцяли працівникам обласного лікувального центру вертебрології і реабілітації створити робочу групу, яка дослідить ситуацію у закладі. Проголосували і за створення Семенівської громади у складі шести сіл. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі