Влада

Екскерівник Житомирського ОЛЦ програв апеляцію у справі про корупційне правопорушення і має сплатити 3,4 тис. грн штрафу

23 April 2024, 15:13

Житомирський апеляційний суд залишив без задоволення апеляційну скаргу Романа Зелінського, а постанову судді Корольовського районного суду м. Житомира щодо штрафу за корупційне правопорушення – без змін.

Відповідна постанова була ухвалена 18 квітня 2024 року і оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Нагадаємо, Корольовський районний суд м.Житомира постановою від 15 листопада 2023 року визнав Романа Зелінського винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов`язаного з корупцією, та застосував до нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 3400 гривень.

Зазначається, що у 2022 році, перебуваючи на посаді в.о. генерального директора ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», Зелінський підписував накази про преміювання працівників, серед яких він був особисто. Це свідчить про конфлікт інтересів і суд дійшов висновку про доведеність вини керівника у вчиненні адміністративного правопорушення, пов`язаного з корупцією, відповідальність за яке передбачена ч. 2 ст. 172-7 КУпАП.

Суд покарав Романа Зелінського штрафом у розмірі 3400 грн. Не погоджуючись з таким рішенням, посадовець подав апеляцію, але на судові засідання систематично не з’являвся, і зрештою суд виріши розглядати апеляцію за його відсутності.

«Апеляційним переглядом справи про адміністративне правопорушення не встановлено порушення судом першої інстанції норм закону, які б слугували підставою для скасування чи зміни постанови суду. Висновки суду відповідають фактичним обставинам справи, та не спростовуються доводами апеляційної скарги. За таких обставин, підстав для скасування постанови судді місцевого суду відносно ОСОБА_2 немає», - йдеться в постанові суду, яка набирає законної сили негайно після її винесення, є остаточною й оскарженню не підлягає.

Отже, Роман Зелінський має сплатити штрафу у розмірі двохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 3400 грн, та в дохід держави судовий збір у розмірі 536,80 грн.

Скриншот з сайту ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»

Як повідомляв Житомир.info, 15 червня 2022 року під час робочого візиту в Житомир заступник міністра охорони здоров'я – головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін представив колективу Житомирського обласного лабораторного центру нового керівника – Романа Зелінського. Згодом ОЛЦ був перейменований в Центр контролю та профілактики хвороб, Зелінський став в.о. гендиректора установи. Нового керівника ОЛЦ Романа Зелінського 5 вересня 2022 року затримали на хабарі: 1 тис. доларів він вимагав за сприяння призначенню кандидата на посаду в державній установі. 6 вересня Зелінському оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3. ст. 368 КК України. В судових матеріалах є інформація, що 1 тис. доларів хабаря Роман Зелінський вимагав за працевлаштування оператора комп’ютерного набору, а гроші треба було передати через колишнього керівника обласного шкірвендиспансеру Анатолія Фомюка. В грудні розслідування справи завершили і з 9 грудня 2022 року Богунський районний суд м.Житомира розглядає справу, чергове засідання призначене на 14 травня 2024 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: конфлікт інтересів суд штраф ОЛЦ Зелінський корупція премія ОЦКПХ 
Матеріали по темі