Місто

Влада Житомира хоче затвердити паспорти прив'язки та типові ескізи для розбірних гаражів

11 October 2016, 10:27

Затвердити порядок оформлення паспортів прив'язки тимчасових металевих збірно-розбірних гаражів для утримання транспортних засобів за місцем проживання їх власників в м. Житомирі планує виконавчий комітет міської ради на своєму засіданні.

Відповідний проект рішення виконкому розмістили 10 жовтня на сайті мерії. У документі йдеться:

«З метою врегулювання питань щодо розташування тимчасових збірно-розбірних металевих гаражів для утримання транспортних засобів за місцем проживання їх власників в м. Житомирі, на виконання законів України “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні”, виконавчий комітет міської ради вирішив:

1. Затвердити порядок оформлення паспортів прив'язки тимчасових металевих збірно-розбірних гаражів для утримання транспортних засобів за місцем проживання їх власників в м. Житомирі та типовий ескіз тимчасового металевого збірно-розбірного гаража (згідно з додатками).

2. Вважати таким, що втратив чинність додаток 2 (Порядок надання згоди на розташування тимчасових збірно-розбірних металевих гаражів для утримання приватних транспортних засобів за місцем проживання їх власників), затверджений рішенням виконавчого комітету Житомирської міської ради від 03.10.2012 № 416.

У додатку йдеться, що порядок регламентує оформлення паспортів прив'язки гаражів для наступних категорій громадян:

- інваліди І-ІІ груп, які забезпечені транспортними засобами з ручним керуванням або на пільгових умовах і особисто керують своїм транспортом, але за станом здоров’я не можуть користуватися загальногромадськими автостоянками та гаражами;

- інваліди І-ІІ груп, які потребують постійного стороннього догляду, при наявності автомобіля для їх обслуговування в осіб, які їх обслуговують.

Для розгляду питання щодо оформлення паспорта прив'язки на розміщення гаража замовник має офіційно звернутися до уповноваженого органу містобудування, архітектури та землекористування Житомирської міської ради та надати наступні документи:

  • заяву;
  • копію паспорта заявника та особи, яка його обслуговує (за необхідності) - 1, 2 стор. та реєстрація;
  • копію ідентифікаційного номеру;
  • копію технічного паспорта на транспортний засіб;
  • копію посвідчення водія заявника або особи, яка його обслуговує;
  • копію довідки медичної соціальної експертної комісії, що підтверджує факт необхідності сторонньої допомоги;
  • копію посвідчення інваліда;
  • топографічну зйомку земельної ділянку в М 1:500, виконану  проектною організацією та погоджену в органі містобудування та архітектури міської ради.

«Власник гаража раз на два роки звертається до спеціально уповноваженого органу містобудування, архітектури та землекористування міської ради щодо продовження терміну дії паспорта прив'язки гаража. На місцях, що визначені у встановленому порядку для гаражів, категорично забороняється будувати капітальні гаражі і споруджувати під ними погреби та оглядові ями. У разі порушення цієї вимоги паспорт прив'язки на розміщення гаража анулюється, а капітальна споруда підлягає знесенню її власником або за його рахунок. Паспорт прив'язки гаража видається по життєво», - йдеться в додатку до проекту рішення.

У типовому ескізі гаража вказані його розміри (довжина 6 м, ширина 4 м, висота 2,5 м) та бажаний колір металопрофілю (сірий, зелений, червоний, коричневий).

Як повідомляв Житомир.info, 30 червня 2016 року  голова обласної державної адміністрації Сергій Машковський розпорядився визнати три іномарки гуманітарною допомогою та передати їх інвалідам. У липні 2016 року в Житомирі скасували податок на гаражі та сараї і в 10 разів зменшили для гаражних кооперативів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі