Влада

Житомирський губернатор розпорядився визнати гуманітарною допомогою іномарки, які стоять на митниці

14 July 2016, 12:18

Визнати три легкові автомобілі – два Volkswagen і Skoda – гуманітарною допомогою та передати їх інвалідам, - про це йдеться у розпорядженні голови обласної державної адміністрації Сергія Машковського від 30 червня 2016 року «Про визнання легкових автомобілів гуманітарною допомогою», яке 14 липня опублікували на сайті ЖОДА.

У додатку до розпорядження йдеться, що гуманітарною допомогою визнаються легкові автомобілі Volkswagen (об’єм двигуна 1598 куб. см, рік першої реєстрації – 2010), передається інваліду Чернишеву Миколі Миколайовичу; Skoda (об’єм двигуна 1798 куб. см, зареєстрований в 2008 році), передається Катеруші Сергію Семеновичу, та Volkswagen (об’єм двигуна 1197 куб. см, 2011 року випуску,) передається  Бондару Юрію Миколайовичу.

Отримувачем трьох авто значиться департамент праці та соціального захисту населення Житомирської обласної державної адміністрації за адресою вул. Чуднівська, 105.

Як пояснив у коментарі Житомир.info заступник начальника управління соціального захисту населення - начальник відділу соціального обслуговування населення та стаціонарних установ департаменту праці та соціального захисту населення Житомирської облдержадміністрації Анатолій Дяченко, автомобілі інвалідам передають меценати з-за кордону, машини зараз перебувають на митниці.

«Згідно з чинним законодавством, людина, яка перебуває на обліку, має право отримати автомобіль в якості гуманітарної допомоги. Тобто, фізична або юридична особа, яка проживає за кордоном, дарує автомобіль віком до 8 років та об’ємом двигуна не більше 1,8 літра. Подається пакет необхідних документів. Відповідно до чинного законодавства, комісія приймає рішення щодо визнання даного автомобіля в якості гуманітарного вантажу, і, відповідно, готується розпорядження голови обласної держадміністрації. Автомобіль, відповідно до Закону України «Про гуманітарну допомогу» та Постанови Кабінету Міністрів №999, є власністю держави в особі департаменту праці та соціального захисту населення. Ним інвалід користується впродовж 10 років. Автомобіль не продається, не дарується і не передається іншій особі. Відповідно, інвалід уже знімається з обліку щодо забезпечення спецавтотранспортом. Зараз автомобілі знаходяться на митниці. Після розпорядження ці автомобілі брокери розмитнюють, потім (питання) розглядається на колегії, і впродовж тижня-двох вони будуть передані інвалідам або членам їх сімей, якщо інваліди не спроможні водити авто. Ми видаємо довідку на МРЕО, і тоді люди користуються», - пояснив Анатолій Дяченко.

Гуманітарний автомобіль може бути виділений людині з обмеженими можливостями не залежно від того, скільки вона перебуває на обліку в органах соцзахситу.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі на парковках біля торгових центрів, лікарень, авто та залізничного вокзалу розміщені місця для паркування автомобілів людей з інвалідністю, які позначені спеціальною розміткою і знаком.  У 2015 році благодійники передали житомирським інвалідам електричний візок за кілька тисяч доларів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі