Події

У Житомирській області рибалки-порушники за місяць «наловили» 10,5 тис. грн штрафів

11 October 2016, 12:51

У вересні 2016 року інспектори управління рибохорони в Житомирській області виявили 85 порушень природоохоронного законодавства й вилучили 221 заборонених знарядь лову.

Про це 10 жовтня написав сайт управління.

«Протягом вересня 2016 року інспектори управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Житомирській області провили 14 рейдів в напрямку здійснення державного контролю у сфері рибоохоронної діяльності, в ході яких викрили та задокументували 85 порушень природоохоронного законодавства, за які передбачено адміністративну відповідальність, з них:

– 27 грубих порушень та 20 порушень «Правил любительського і спортивного рибальства», відповідальність за які передбачено частинами 4 і 3 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення;

– 11 порушень порядку придбання та збуту об’єктів тваринного світу в частині водних біоресурсів (ст. 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Складено 27 актів щодо виявлення та вилучення безхазяйного майна», - інформує рибуправління.

За повідомленням прес-служби, також у вересні вилучили 221 штук заборонених знарядь лову (сітки, волоки, неводи). За фактами вчинення правопорушень до адміністративної відповідальності притягнуто 58 осіб та накладено штрафів на суму 10 540 грн.

«Своїми діями правопорушники заподіяли шкоду рибній галузі України на суму 11 635 грн», - йдеться у повідомленні.

Відповідно до ст.22 Цивільного кодексу України, збитками є:

1) втрати, яких особа зазнала у зв'язку зі знищенням або пошкодженням речі, а також витрати, які особа зробила або мусить зробити для відновлення свого порушеного права (реальні збитки);

2) доходи, які особа могла б реально одержати за звичайних обставин, якби її право не було порушене (упущена вигода).

«Тобто, громадяни, які займаються незаконним виловом водних біоресурсів, своїми діями заподіюють шкоду рибогосподарській галузі, в результаті чого держава не отримує дохід, який би могла одержати за звичайних обставин. Тому «Житомиррибоохорона» звертається до громадськості із проханням не бути байдужими до збереження природних ресурсів України. Якщо ви стали свідком правопорушення на водоймах, просимо повідомляти про такі факти за телефоном «гарячої лінії» Житомиррибоохорони (0412) 27-57-81», - повідомляє прес-служба.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно суд скасував незаконні дозволи на промисловий вилов риби у водосховищі «Житомирське», а екологи виявили браконьєрів, які забороненими знаряддями наловили майже три сотні карасів та раків.

Фото управління рибохорони в Житомирській області 

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі