Події

Житомирські екологи виявили браконьєрів, які забороненими знаряддями наловили майже 300 карасів та раків

7 October 2016, 10:55

На річці П’ятка в Чуднівському районі Житомирської області екологи виявили браконьєрів, які забороненими знаряддями наловили карасів та раків.

Про це повідомляє прес-служба Державної екологічної інспекції у Житомирській області.

«Державною екологічною інспекцією у Житомирській області систематично здійснюються виїзди по виявленню фактів браконьєрства на водоймах Житомирщини. Все частіше до даних заходів  приходить на допомогу Громадська організація «Екологічна  варта Житомирщини». Так в черговий раз, спільними заходами в Чуднівському районі на р. П’ятка виявлено браконьєрів, які здійснювали вилов водних біоресурсів (риба та раки) забороненими знаряддями лову, а саме сітками та «волоком». В вилучених з водойми заборонених знарядь лову знаходилось 167 карасів та 74 раки. На правопорушників складено адміністративні протоколи та матеріали по даних справах передано на розгляд в судові органи. Інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області здійснено розрахунок шкоди завданої водним біоресурсам який становить 4,861 тис. грн», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, відповідно до наказу управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Житомирській області, до 5 вересня тривала заборона вилову раків.

Фото прес-служби Державної екологічної інспекції у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі