Суспільство

У Житомирі вперше шляхом відкритого голосування обрали директора комунального закладу «Централізована бібліотечна система»

12 October 2016, 16:14

В управлінні культури Житомирської міської ради 12 жовтня відбулося друге засідання конкурсної комісії для обрання директора комунального закладу «Централізована бібліотечна система». Презентуючи свої концепції розвитку комунального закладу та бібліотечної справи в цілому, претенденти на вакантну посаду: Жанна Франчук, Дмитро Камінський і Лариса Харчук, говорили про поповнення книжкового фонду, підвищення кваліфікаційного рівня працівників і комп’ютеризації бібліотечної системи.

«Підвищення якості комплектування бібліотечних фондів, має полягати в тому, щоб регулярно надходили до бібліотеки нова література на різних носіях інформації. Має бути найновіша література сучасна, світова. Звичайна бібліотека, яка сучасна, теперішня, має бути гарно оснащена комп’ютерною технікою», – каже Жанна Франчук.

«Будемо втілювати кращі навчальні програми щодо розвитку комунікативних навичок бібліотекарів. Сьогодні правильно потрібно презентувати книгу, правильно про неї розповідати і далі будемо розвивати комп’ютерну грамотність», – ділиться Лариса Харчук.

Аби популяризувати бібліотеку серед молоді, Дмитро Камінський пропонує створити комп’ютеризований коворкінг-центр.

«Великий презентаційний зал, зрозуміло, 10, 15, 20 комп’ютерів, зрозуміло проектор. Тут можна проводити і навчальні проекти, і пізнавальні проекти, й організовувати роботу навіть бізнесменів. Плюс коворкінговому центру потрібен невеличкий сервіс копіювання – копіцентр, і невеличкий сервіс, який називається «вкусняшки»: чай, кава та «вкусняшки», – розповідає Дмитро Камінський.

Така пропозиція викликала у комісії ряд додаткових запитань і палкі дискусії.

Після обговорень комісія приступила до відкритого голосування. З результатом у 5 голосів із 9 можливих переможцем першого відкритого конкурсу на зайняття вакантної посади директора комунального закладу «Централізована бібліотечна система» стала Лариса Харчук. Переможниця вже ділиться планами на майбутнє.

«Розроблю короткострокові проекти і, напевно, на рівні, можливо, навіть аудиту. Вже навіть є рекомендації напрацювати програму розвитку бібліотечної системи. І можливо, у цьому ракурсі ми зустрінемося із освітянами, проведемо круглий стіл, обміняємося думками для того, щоб провести цю якісно роботу», –сказала переможець конкурсу на посаду директора КЗ «Централізована бібліотечна система» Лариса Харчук.

Як повідомляв Житомир.info, цьогріч у Житомирі вирішили вперше провести відкритий конкурс на посаду директора комунального закладу «Централізована бібліотечна система». Під час першого засідання конкурсної комісії, яке відбулося 3 жовтня, оголосили трьох претендентів на вакантну посаду: Дмитра Камінського, Жанну Франчук та Ларису Харчук.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі