Влада

Депутати продовжують роздавати бюджетні гроші: 150 тис. грн на комп’ютери для житомирського управління Держказначейства

13 October 2016, 15:38

З міського бюджету виділили 150 тис. грн управлінню Державної казначейської служби України у м. Житомирі для придбання комп’ютерної техніки.

Таке рішення було прийняте на сесії міської ради 13 жовтня.

150 тисяч гривень управлінню Держказначейства виділяються для придбання 10 комплектів персональних комп’ютерів, 4 моніторів, 2 принтерів та комплектуючих.

За цю пропозицію погоджувальної ради та комісії з питань бюджету під час розгляду питання про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Житомира на 2016 рік проголосували 25 з 34 присутніх депутатів (всього у міській раді 42 депутати).

Потім ця та інші пропозиції розглядалися під час погодження змін до міського бюджету, але перед цим мер оголосив 15-хвилинну перерву: члени земельної комісії зауважили, що зміни до бюджету вони не обговорювали, бо директор фіндепартаменту Сергій Гаращук до них не приходив.

Після перерви, яка тривала більше півгодини, депутати повернулися до обговорення питання виділення бюджетних коштів казначейству.

«Ми півгодини сперечалися про те, чи варто допомогти нашим поліцейським, а тут 150 тисяч ми виділяємо на купівлю комп’ютерів. Пропоную виключити цей пункт з додатку», - запропонував депутат Олександр Рибак (фракція «Об’єднання «Самопоміч»).

Іван Мартинчук (фракція ВО «Батьківщина») зауважив, що від казначейської служби залежать всі «фінансові потоки» міської ради.

«Техніка там давно не оновлювалася, з точки зору нормального функціонування міської ради це є необхідністю», - наголосив депутат.

Директор фіндепартаменту зауважив, що нова комп’ютерна техніка покращить обслуговування шкіл та садочків, які тепер мають окремі рахунки в казначействі.

Після цього пропозицію Олександра Рибака не виділяти 150 тис. грн управлінню казначейства поставили на голосування, але депутати її не підтримали – «за» проголосували лише 8 народних обранців з 32 присутніх.

Нагадаємо, раніше на сесії депутати проголосували за виділення міського бюджету 421,1 тис.грн на матеріально-технічне обслуговування патрульної поліції Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі