Місто

Житомиряни впродовж 12 днів можуть проголосувати за кращі проектні пропозиції бюджету участі

1 November 2016, 15:50

З 1 до 12 листопада житомиряни можуть обрати кращі проектні пропозиції, які будуть профінансовані за рахунок бюджету участі. Для цього необхідно прийти до міської ради та обрати в бюлетені до п’яти проектів, яким ви віддаєте перевагу. Пункт голосування працюватиме по буднях з 10.00 до 19.00 та в суботу – з 10.00 до 16.00. Люди, які в перший день прийшли віддати свої голоси за кращі, на їх думку, проектні пропозиції, кажуть: нарешті в житомирян з’явилась реальна можливість втілити в життя задуми, які їх хвилюють найбільше.

«На мою думку це шикарно, бо завжди десь якийсь там проект, і ми ходили і думали: якби нас запитали, то ми може б не погодились з якимись архітектурними формами. І от нам простим смертним, так би мовити, надана можливість реалізувати те, що ми хочемо. Ми живемо в цьому місті, ми спілкуємось з людьми і ми хочемо, щоб трішки була врахована наша думка. На сьогоднішній день, як на мне – це найбільш реальний, шикарний і здравомислячий проект для того, щоб реалізувати свої мрії в життя», - каже житомирянка Галина Шевчук.

«Ну, в кінці то кінців повинен народ в чомусь брати участь? Всі говорять: те народу, те народу. А де народу то? Нічого не залишається, в кінці кінців. Так що нормально, нехай люди працюють», - вважає житомирянин Геннадій Будкевич.

Окрім пересічних житомирян у голосуванні беруть участь і чиновники міської ради.

«Це важливо з усіх боків. Якщо з боку простих жителів міста, то вони мають можливість реалізувати свої проекти, які важливі для них і для їх оточення. Для нас, як для чиновників, це важливо з точки зору розуміння бажань житомирян», - розповідає заступник міського голови Матвій Хренов.

Тут усе як на справжніх виборах – потрібно зареєструватись, отримати бюлетень і вкинути його в урну для голосування. Організатори навіть придумали механізми, щоб уникнути виносу бюлетенів та повторного голосування однієї і тієї ж людини.

«Людина має показати паспорт в якому є відмітка про реєстрацію в місті Житомирі. Або якщо людина зареєстрована в іншому місті, але працює чи навчається тут і може це довести іншим документом, то вона має пред'явити даний документ. Дані про особу заносяться в журнал, де людина розписується і отримує бюлетень. Відповідно, на бюлетені проставляється номер і він же проставляється в журналі. Окрім того, ми дані одразу заносимо в таблицю Excel, таким чином фіксуючи весь електронний реєстр виборців, які проголосували. Після того людина з бюлетенем може присісти за столик, ознайомитись, побачити ті проектні пропозиції, які сьогодні виставлені, і зробити позначку. Нагадаю: до п'яти проектів одночасно можна підтримати. І потім опустити бюлетень в урну для голосування», - розповідає директор департаменту економічного розвитку Микола Костриця.

Організатори обіцяють впродовж тижня після завершення голосування назвати переможців, які наберуть найбільшу кількість голосів. 

Деталі та перелік проектів для голосування дивіться на сайті gromada.zt-rada.gov.ua.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі