Місто

Від снігу Житомир прибирають 48 одиниць техніки та 360 робітників, - Олександр Фещенко

14 November 2016, 14:10

Майже дві доби у Житомирі сніжило, наслідки негоди комунальні служби розчищають і сьогодні, 14 листопада. Ми запитали у житомирян: чи задоволені вони таким прибиранням.

«В моєму районі, де я проживаю, біля «Дастора» - усе чисто, усі двори прибрані. Якщо говорити про цей район, то 50 на 50. Можна було б, щоб краще прибирали, але так як сніг випав – гарний настрій, тому я на це абсолютно не звертаю увагу», - розповідає Марина Пантелейчук.

«В таких умовах, раптово все почалося, четвірку заробили з двома плюсами, принаймні у центрі. Не знаю на околицях як, я там не буваю, бо проживаю у центрі. Молодці, справилися. Я вчора ішла на роботу: працювали, чистилося, все прибирали, як годиться», - каже Наталія Чорток.

«Від мого будинку іде доріжка, від наступного – усе вичищено. Я виходила у неділю зранку на роботу, теж біля деяких будинків були вичищені у неділю доріжки. Так що, який ЖЕК, який господар», - говорить Марина Похільченко. 

«Дуже погано, ви бачите, що робиться? Діло у тому, що наші комунальні служби, напевно, не були готові до прибирання. Тим більше, що прогноз погоди був, що іде до нас зима, але вони, напевно, не відреагували на це», - нарікає Світлана Бадердінова.

Заступник Житомирського міського голови Олександр Фещенко 14 листопада зібрав прес-конференцію, каже: готувалися до зимового періоду, однак не очікували у перший же день такої кількості опадів. За його словами, для прибирання снігу задіяли усі комунальні служби міста. Нині працює 48 одиниць техніки та 360 робітників. Головне завдання – очистити центральні вулиці міста, мости та шляхопроводи.

«Ми не говоримо, що не очікували, що буде зима, але такої кількості опадів ми не очікували. Працює техніка, на даний момент всі комунальні підприємства у місті зараз залучено, працює 48 одиниць техніки, задіяно зараз 360 чоловік. Зараз продовжується виконання робіт по очищенню снігу. Графік робіт наступний: першочергово потрібно очистити усі мости і шляхопроводи. Ми розуміємо, що сніг араз мокрий, додаткова навантаженість на шляхопроводи. Велася інтенсивна розчистка центральних вулиць, щоб дати проїзд, безперешкодний проїзд для трамваїв, тролейбусів і громадського транспорту, там де є маршрутки. Будемо корегувати графіки робіт і більш інтенсивна робота почнеться по прилеглим до центральних та другорядних вулиць. Є ряд проблем – прибирання тротуарів. Ця проблема двояка, тому що є власники приватних магазинів і вони повинні за територією прилеглою до проїзної частини належним чином доглядати. Інспекція з благоустрою зараз веде інтенсивну роботу: проходить, попереджає, де потрібно – складає приписи. Використано на даний момент 325 тонн піскосуміші та 20 тонн солі. Снігопад зупинився, значить зараз ми можемо вивозити сніг. На вулиці Промисловій – це така найбільша база складування снігу. Є у нас іще на Богунії, але поки що ми її не використовуємо. Надзвичайних ситуацій у нас по місту поки що нема, будемо сподіватись, що так і буде. Повторюсь, є ряд вулиць, які потрібно додатково пробити, техніка працює», - розповів Олександр Фещенко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі