Місто

У житомирський гідропарк прилетіло сімейство лебедів. Фоторепортаж

15 November 2016, 17:02

Незважаючи на похолодання та морози, до Житомира прилетіти 12 лебедів. Двоє великих і десятеро молодих птахів 15 листопада плавали у гідропарку, вздовж річки Тетерів, яка ще не встигла замерзнути. Відвідувачі гідропарку почали годувати пернатих хлібом.

Про це Житомир.info повідомили читачі, які побачили сімейство птахів.

Житомирські екологи пояснюють, що наразі така міграція лебедів є нормальною, тим паче, що вода у річці не замерзла.

«Поки немає таких холодів, щоб замерзла вода. До тих пір лебеді можуть бути на воді. Уже коли вода замерзає, тоді треба буде птахів вилучати і передавати кудись, як ми робила в інші роки. Зокрема три роки тому, в середині грудня, вже вода була трошки примерла, а під мостом у гідропарку було троє лебедів, які сиділи у невеличкому рівчачку. Але рятувати їх не довелося, бо вони відлетіли», – зазначила у коментарі Житомир.info головний спеціаліст відділу організаційно-аналітичного, документального, матеріально-технічного забезпечення і взаємодії з громадськістю та ЗМІ Державної екологічної інспекції в Житомирській області Світала Березенська.

Нагадаємо, у листопаді 2013 року сім’я лебедів оселилася на озері поблизу Житомира. Птахи самі обрали собі місце і радували око відвідувачів бази відпочинку, біля якої знаходиться водойма. Втім, суботнього дня хтось вирішив розважитись та постріляти по живих мішенях.

Як повідомляв Житомир.info, на 15-17 листопада 2016 року синоптики прогнозують туман і ожеледицю у Житомирській області.

Фото Анни Максимової

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі