Влада

Як депутати Житомирської міської ради ухвалювали Генплан міста, який розроблявся 9 років

30 November 2016, 18:14

Новий Генеральний план Житомира 30 листопада затвердили депутати житомирської міської ради. Таке рішення підтримали усі 37 присутніх на сесії.

Перш ніж проголосувати депутати довго обговорювали, за якої умови підтримають Генплан. Заяву від імені фракції «Батьківщина» озвучила депутат Любов Цимбалюк.

«Наша рекомендація полягає в наступному: «Заборонити Житомирській міській раді в особі Житомирського міського голови та виконавчих органів Житомирської міської ради вчиняти будь-які дії щодо змін меж міста Житомира до проведення виборів у суміжних об’єднаних територіальних громадах та обговорення питання змін меж міста з головами ОТГ або сільськими головами, або представниками територіальних громад у порядок та спосіб, визначений чинним законодавством України». Якщо буде прийнята наша рекомендація, тільки в тому випадку ми підтримаємо цей Генеральний план», - сказала Любов Цимбалюк.

Позицію «Батьківщини» підтримали депутати «Об’єднання «Самопоміч».

«Наша принципова позиція була вчора на погоджувальній раді про те, що ми взагалі не будемо брати участь у голосування по Генплану, хоча ми підтримуємо Генеральний план, але у нас була позиція голосувати після виборів ОТГ 18 числа. З таким формулюванням, яке є зараз, ми погоджуємося брати участь у голосуванні, але єдине, що може дійсно треба вписати «вибори ОТГ 18 числа», - сказав депутат Олександр Рибак.

Наталія Леонченко, голова фракції Опозиційного блоку внесла свої правку і знову зачитала текст рекомендації

«Заборонити Житомирській міській раді в особі Житомирського міського голови та виконавчих органів Житомирської міської ради вчиняти будь-які дії щодо змін меж міста Житомира до проведення виборів 18 грудня 2016 року у суміжних об’єднаних територіальних громадах та до обговорення питання змін меж міста з головами ОТГ або сільськими головами, або представниками територіальних громад у порядок та спосіб, визначений чинним законодавством України», - сказала Леонченко.

Далі до дискусії долучився депутат Юрій Мойсеєв, який очолює фракцію БПП, він нагадав колегам, що вони в першу чергу представляють інтереси мешканців міста Житомира.

«Дуже багато у нас депутатів Житомирської міської ради, які дуже переживають за громади села Зарічани, Станишівка, Глибочиця. Може вже пора подумати і про житомирян? Бо ви так дуже переживаєте, як територіальні громади будуть голосувати, а про мешканців міста Житомира щось ніяк не можемо згадати. Ми говоримо зараз про перспективний план міста Житомира, дійсно, ми хочемо і плануємо розширення меж міста Житомира. І те, що ми говорили, що у нас сьогодні половина Крошні - це Оліївська сільська рада, що половина Київського шосе - це Глибочиця чи Вереси. Ми теж розуміємо, що це не зовсім правильно і ми хочемо їх змінити», - сказав Юрій Мойсеєв.

Зрештою депутати проголосували за запропоновану правку та ухвалили Генеральний план міста. У залі пролунали аплодисменти. Після цього головний архітектор міста Євгенія Черкасова зазначила, що останній Генплан Житомира був затверджений в 2001 році, при чому він розроблявся 7 років, а цей Генплан розроблявся 9 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі