Влада

Житомир нарешті отримав новий Генплан: депутати затвердили, але з умовою

30 November 2016, 15:37

Депутати нарешті затвердили новий Генеральний план Житомира.

За це на сесії міської ради 30 листопада проголосували 37 з 37 присутніх – 36 депутатів і мер Житомира.

Але Генплан затверджений з умовою, яка стосується виборів в об’єднаних територіальних громадах, призначених на 18 грудня 2016 року.

«У нас є багато запитань до Генерального плану, є багато питань до зонування, але ви на погоджувальній раді підтримали нашу пропозицію – зняти питання зонування і підтримати нашу рекомендацію та заборонити вчиняти будь-які дії щодо змін меж міста Житомира до проведення виборів в об’єднаних територіальних громадах», - оголосила Любов Цимбалюк умову, за якої фракція «Батьківщина» буде голосувати за Генплан.

Фракція «Об’єднання «Самопоміч» заявила про підтримку пропозиції, яку озвучила Любов Цимбалюк.

«З таким формулюванням ми погоджуємося брати участь у голосуванні. Цілком підтримуємо позицію «Батьківщини», - сказав голова фракції Олександр Рибак.

Нагадаємо, голова фракції «Батьківщина» Любов Цимбалюк проживає в смт Гуйва Житомирського району, секретар міської ради, представник «Самопомочі» Наталія Чиж – в с. Зарічани Житомирського району.

«У нас так багато депутатів, які так переживають за мешканців Станишівки, Зарічан, а може, треба думати й за житомирян чи депутатам  подумати про те, щоб на наступних виборах обиратися в сільські ради», - заявив Юрій Мойсеєв, голова фракції БПП.

Пропозицію, озвучену Цимбалюк, підтримала більшість депутатів.

«Останній Генеральний план був затверджений в 2001 році, він розроблявся 7 років», - повідомила після затвердження Генплану головний архітектор міста Євгенія Черкасова.

Детальніше дивіться у сюжеті

Як повідомляв Житомир.info, 22 березня цього року на прес-конференції за підсумками перших результатів роботи мер Житомира Сергій Сухомлин говорив, що Генплан готовий і його затвердять до липня 2016 року. На початку червня Сухомлин повідомив, що новий Генеральний план планують винести на розгляд сесії міськради, яка відбудеться в липні. Проект рішення сесії про затвердження Генерального плану Житомира був опублікований на сайті міськради 27 липня, але на сесії так і не розглядався. У жовтні для обговорення в мережі опублікували креслення нового Генплану та 53 сторінки із описом і поясненнями.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі