Політика

Хто претендує на посади міських голів трьох ОТГ у Житомирській області

7 December 2016, 12:23

18 грудня у Житомирській області відбудуться перші вибори в 22 об’єднаних територіальних громадах, з яких три – це райцентри, де будуть обирати нових мерів та міських депутатів.

За інформацією сайту Центрвиборчкому, загалом у трьох містах районного значення на 94 депутатські мандати претендує 961 людина: у Баранівській міській громаді –  на 26 депутатських місця 258 претендентів; Коростишівська міська громада – на 34 місця претендує 339 кандидатів; Олевська міська громада – на 34 депутатські мандати 364 бажаючих.

На посаду міського голови у Баранівці та Коростишеві – по 4 претенденти, в Олевську – 5. В усіх трьох громадах серед кандидатів є діючи мери райцентрів, які були обрані на місцевих виборах восени 2015 року. Крім того, у Баранівці кандидатом на посаду міського голови від Блоку Петра Порошенка зареєструвався голова райдержадміністрації Микола Вельчинський, а в Олевську – самовисуванцем йде голова районної ради Віктор Троц, член БПП.

Як повідомляв Житомир.info, спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА у Житомирській області на брифінгу 28 листопада повідомили, що  на перших виборах в об’єднаних територіальних громадах зафіксовані лише незначні порушення, а згодом ОПОРА інформувала, що у Баранівці 3 грудня розповсюджували агітаційні матеріали без вихідних даних та з елементами «чорного піару» проти кандидата на посаду голови Баранівської ОТГ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі