Місто

У житомирській гімназії №23 триває карантин, а санітарна комісія встановлює причини отруєння дітей

23 January 2017, 13:57

У Житомирській гуманітарній гімназії №23 триває карантин, який запровадили через отруєння дітей. Після повної дезінфекції приміщень навчального закладу вчителі та техпрацівники другий день проводять генеральне прибирання. Директор гімназії Ніна Купрійчук розповідає: ретельно вимивають підлогу в коридорах, класах і вбиральнях.

«Було взято понад 70 різних змивів і в туалетах, і в коридорах, і в їдальні. Провели дезінфекцію всієї школи, учора і сьогодні миємо школу, всі завідуючі кабінетами особисто і техпрацівники, всі розуміють ситуацію, тому робимо генеральне прибирання», – розповідає директор гімназії.

У тому, що діти потруїлися саме у їдальні директор сумнівається, позаяк захворіли навіть ті школярі, які там узагалі не харчуються.

«Я як директор зацікавлена у тому, щоб знайшли причину захворюваності дітей, бо є такі діти, які не явилися після канікул у школі, а вони вже лежали у лікарні з таким діагнозом, значить це причина не у котлеті, не в їдальні, а це причина, я так думаю, я не лікар, але думаю, що це специфічний грип захворюваності дітей», – каже директор гімназії.

Допоки достеменно невідомо коли діти повернуться до навчання, тому що у гімназії досі працює санітарна комісія та проводяться додаткові перевірки їдальні.

Нагадаємо, у соцмережах обговорюють можливі причини отруєння в житомирській гімназії №23.

Як повідомляв Житомир.info, на ранок 21 січня 13 учнів різних класів Житомирської міської гуманітарної гімназії №23 госпіталізовані з ознаками харчового отруєння. Міська влада спочатку хотіла з понеділка, 23 січня, закрити лише їдальню навчального, але згодом з’ясувалося, що зафіксовані випадки отруєння дітей, які не харчувались в їдальні, тому всю гімназію закривають на дезінфекцію. Житомирською місцевою прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про порушення санітарних правил і норм щодо запобігання масовим отруєнням у місцевій гімназії, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 325 КК України. На ранок 22 січня в міській дитячій лікарні знаходилося 11 учнів гімназії №23. Станом на вечір 22 січня у лікарнях залишилося 8 учнів.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі