Політика

З якими запитами звертаються житомирські нардепи-мажоритарники до місцевих органів влади

10 March 2017, 16:19

З шести нардепів-мажоритарників від Житомирської області найбільше запитів до місцевих органів влади і управління у Віктора Развадовського (Чуднівський округ), а Павло Дзюблик (Малинський округ) жодного разу не звертався до місцевої влади.

Дані про депутатські запити опубліковані на сайті Верховної Ради.

За час роботи Верховної Ради VIII скликання (з листопада 2014 року) народний депутат Віктор Развадовський, який віднедавна входить до депутатської групи «Відродження», направив до місцевих органів влади 76 запитів, з них п’ять – цього року, під час шостої сесії Ради. Деякі запити стосуються матеріальної допомоги на лікування або придбання кількох вікон чи півтора десятка парт у школу.

Нагадаємо, у декларації Віктора Развадовського за 2015 рік зазначено, що на банківських рахунках у різних банках нардеп зберігає 1 млн 414 тис. 924 грн та 7 тис. 716 доларів США, задекларовані готівкові кошти – 975 тис. грн, 677 тис. доларів та 250 тис. євро. В жовтні минулого року Развадовський купив два автомобілі 2016 р.в.: Audi SQ7 за 1 млн 500 тис. грн та Mercedes-Benz S 63 за 950 тис. грн. В листопаді нардеп продав двом громадянам України рухоме майно на загальну суму 3 млн 450 тис. гривень. 28 лютого цього року народний депутат повідомив про 190 тис. грн, отриманих від продажу рухомого майна, а 3 березня - про ще 570 тис. грн від свого колишнього помічника.

 

На другому місці по кількості запитів нардеп від Новоград-Волинського округу Володимир Литвин (група «Воля народу») – 12 запитів до місцевих органів влади. Зокрема, в жовтні минулого року народний депутат звертався до керівника ОДА Ігоря Гундича щодо проведення невідкладних робіт з утеплення будинку багатодітної родини в Ємільчинському районі.

Нагадаємо, відповідно е-декларації, доходи колишнього спікера Верховної Ради у 2015 році становили 1 млн 7368 тис. 035 грн, на банківських рахунках у нього – 1 млн 330 тис. 12 грн, 508 тис. 535 доларів США та 193 тис. 556 швейцарських франків, готівкою – 300 тис. грн та 96 тис. доларів.

 

З початку каденції п’ять депутатських запитів направив місцевій владі представник Коростенського округу Володимир Арешонков (Блок Петра Порошенка), причому один із запитів стосувався Коростишівського району, який не входить в округ народного обранця.

Два запити направляв ще один член фракції БПП – Олександр Ревега (Бердичівський округ): голові ОДА щодо погашення заборгованості з виплати зарплати і голові обласної ради про необхідність збереження обласного медичного центру вертебрології і реабілітації.

На сайті Верховної Ради немає інформації про запити місцевим органам влади, які направив нардеп від Малинського округу Павло Дзюблик (Народний фронт).

Народний депутат від Житомира Борислав Розенблат (БПП) з початку каденції підготував три запити: всі – навесні 2016 року і жоден – до житомирської влади. До мера Києва Віталія Кличка нардеп звертався стосовно вирішення питання щодо житлових умов шести родин Героїв Небесної Сотні, які наразі не мають власного житла або потребують покращення житлових умов, і два запити були до прокурора Миколаївської області стосовно приватизації ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «ОКЕАН».  

Як повідомляв Житомир.info, 27 лютого нардеп від Житомира Борислав Розенблат проводив прес-конференцію, де коментував плітки про себе і розповідав про ставлення до перевиборів. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі