Місто

У Житомирі День добровольця відзначили покладанням квітів до пам’ятної стели на майдані Корольова

14 March 2017, 19:10

Ввечері 14 березня на майдані Корольова зібралось кілька сотень житомирян. Люди прийшли із квітами, щоб відзначити День добровольця та вшанувати пам’ять полеглих у неоголошеній російсько-українській війні.

Під час мітингу для житомирян свої композиції виконали естрадно духовий оркестр «Сурми Полісся» та зведений оркестр Житомирського гарнізону у складі оркестру 95-ї окремої десантно-штурмової бригади та оркестру військового інституту імені Сергія Корольова.

Військові також виконали Марш нової української армії.

За словами керівника оркестру військовослужбовця 95-ї десантно-штурмової бригади Віктора Цапури, День добровольця - це не свято. В першу чергу це день, коли люди мають згадати українців, які першими пішли на фронт неоголошеної війни.

«Це день пам’яті, мабуть, перш за все. Тому що добровольці першими пішли на фронт, і одними з перших, які стали жертвами цієї незрозумілої і непотрібної війни. Для мене це скоріше за все день пам’яті і день скорботи за людьми, які дійсно зробили великий вклад в даній ситуації і в даній війні. Це не тільки добровольці, але й військовослужбовці, які так само вчились, бо ця війна була неоголошена. І ми попали так само в незрозумілу ситуацію. І так само вчились. Усе було новим і незрозумілим», - згадує Віктор Цапура.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі