Влада

Гройсман на Житомирському бронетанковому заводі: Потрібно брати курс на підвищення заробітної плати

30 March 2017, 17:42

У рамках робочої поїздки до Житомирщини прем’єр-міністр України Володимир Гройсман відвідує місцеві підприємства та перевіряє якість роботи служби автомобільних доріг. Зокрема, на іноземному підприємстві «Євроголд Індестріз ЛТД» прем’єр-міністру показують цехи, де виготовляють прасувальні дошки, сушарки для білизни та побутові драбини, 85 % яких згодом експортують у 28 країн світу.

Опісля Володимир Гройсман їде інспектувати якість ремонту дороги регіонального значення, яка з Житомира веде на Попільню та Сквиру. На думку прем’єр-міністра, більшість доріг в Україні нині знаходяться у занедбаному стані, проте над виправленням ситуації вже працюють.

«Українські дороги знаходяться у хронічно жахливому стані. Проблеми є і на місцях, коли починають формувати ремонтні бригади, ви бачили, що і ногами затоптують цей асфальт, і роблять неякісно, і взагалі. Це величезний виклик для Автодору і для місцевої влади в тому числі. Тому зараз потрібно приділяти увагу до якості виконання робіт і технологічним підходам. Що стосується фінансування, то у нас вже є 15 мільярдів, які ми направляємо на дороги у цьому році, плюс 15 млрд відповідно до закону про державний бюджет через кошти Національного банку. Я можу вам точно сказати, що весь обсяг робіт, який буде зроблений у рамках цих цифр, буде профінансований у 2017 році. Для старту, для закупівель, для проведення тендеру, для всього іншого сьогодні коштів достатньо в Укравтодора. Потрібно закручувати нормально роботу», - каже прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Наступна зупинка посадовця – «Житомирський бронетанковий завод», що входить до складу «Укроборонпрому». Особливу увагу прем’єр-міністра привернули цехи, в яких проходить відновлення бронетехніки та новітні розробки фахівців заводу щодо БМП та БТРів для Збройних Сил. Не залишились без уваги і самі працівники.  

«Потрібно брати курс на підвищення заробітної плати, але потрібно, щоб підприємство відповідним чином працювало», - зазначив у розмові із працівниками заводу Володимир Гройсман.

Василь Іванович працює на заводі вже більш як 46 років. Чоловік зізнається: працюється непогано.

«І тоді непогано було, і зараз. Зарплату ж ніхто не додасть, що є по нормам, то і все. Після ремонту випробовуємо машини, у нас заправка і випробовування машини на полігоні», - розповідає Василь Федосеєв.

Подібні підприємства, які створюють національний продукт – і розвивають українську промисловість, - зазначає прем’єр-міністр. Володимир Гройсман каже: зокрема, саме завдяки чітко розробленому плану «Житомирський бронетанковий завод» вже цьогоріч збільшить обсяги виробництва у два з половиною рази.

«Ось такими підприємствами і руками працівників створюється національний продукт. У цьому 2017 році, завдяки тому, що ми зробили чіткий пріоритет на імпортне заміщення і на розвиток української промисловості, отримує замовлення у два з половиною рази більше, ніж у минулому році. Це означає, що 800 людей, які працюють, будуть мати роботу, нормальну зарплату і будуть мати абсолютну стабільність і прогнозованість свого життя. Потенціал Житомирщини у промисловому виробництві дуже великий. Я сьогодні зустрічався в тому числі і з представниками житомирського бізнесу, якраз із тими компаніями, які готові у цьому році до достатніх інвестицій. Ми проговорили процес нашої взаємодії. Приємно відзначити, що місцева влада надає нормальну підтримку бізнесу, і бізнес розвивається і хоче інвестувати. Моє завдання: максимально додана вартість продукції має створюватись в Україні», - зауважив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

На цьому робоча поїздка прем’єр-міністра до Житомира не завершилась, позаяк було заплановано іще кілька зустрічей та прогулянка центром міста.

Фоторепортаж про візит прем’єр-міністра дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, разом з віце-прем’єр-міністром Геннадієм Зубком, головою ОДА, головою облради, мером та народними депутатами від Блоку Петра Порошенка Володимир Гройсман пройшовся Михайлівською і зайшов у кав’ярню.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі