Події

Двоє чоловіків екскаваторами видобували бурштин в одному з районів Житомирської області

2 May 2017, 14:50

Двоє чоловіків у пошуках сонячного каміння орудували власними екскаваторами у Ємільчинському районі Житомирської області. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Близько 7 ранку на околиці с. Бараші поліцейські помітили два екскаватори, керманичі яких розривали ковшами ґрунт. Як з’ясувалося, таким оригінальним способом чоловіки намагалися незаконно видобувати бурштин. На місце події прибула слідчо-оперативна група Ємільчинського відділення поліції, працівники якої встановили, що затриманими під час здійснення незаконної діяльності старателями виявилися 57-річний житель Вінницької області та 33-річний місцевий житель. Екскаваторні машини разом з їх власниками були доставлені до відділення поліції для подальшого встановлення усіх обставин події. Водночас відповідні відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Нагадаємо, що чинним законодавством подібні протиправні дії караються значними сумами штрафів або обмеженням чи позбавлення волі на строк до 3 років», - йдеться у повідомлення.

Як повідомляв Житомир.info, товариству з обмеженою відповідальністю «Райт Солюшн» скасовано спеціальний дозвіл на користування надрами (видобування бурштину) в Овруцькому районі Житомирської області.

Фото ГУНП у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі