Влада

Дмитро Табачник у Житомирі виявив проблему сирітства

14 March 2007, 10:35

Віце-прем`єр-міністр України Дмитро Табачник заявляє про епідемію сирітства в Україні. Про це він заявив на всеукраїнській нараді «З любов`ю і турботою до дітей» у Житомирі.

Виступаючи на нараді, в якій взяв участь Президент України Віктор Ющенко, Табачник сказав, що «частка дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки, серед всього дитячого населення України становить 1%, що дозволяє говорити про епідемію сирітства серед українських дітей».

Враховуючи таку ситуацію, Табачник відзначив необхідність реформувати систему соціально-правового захисту дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки.

 Він також детально зупинився на підсумках Року захисту прав дитини, впродовж якого в Україні, за його словами, «вдалося зробити дуже багато для дітей». Серед досягнень було названо створення 71 «лікарні, доброзичливої до дитини», найбільше яких діє в Донецькій області (13), Дніпропетровській (12), Львівській (9), передає ForUm  з посиланням на «УНІАН».

Вже два роки такий унікальний заклад успішно працює і в Житомирській області», - сказав Табачник. «За згаданий період невиношуваність новонароджених зменшилася з 10% до 7%, а захворюваність новонароджених знизилася з 271 на 1000 новонароджених (у 2005 р.) до 221 (у 2006 р.)», - сказав віце-прем’єр.

Як повідомлялося, сьогодні в Україні майже половина дітей-сиріт виховується в державних закладах, половина – під опікою і лише 2% дітей-сиріт виховуються приймальними сім`ями і в дитячих будинках сімейного типу.

otherside.com.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі