Влада

У Житомирському будинку дитини на реабілітацію прийматимуть дітей віком до 6 років

1 June 2017, 14:36

У Житомирському обласному спеціалізованому будинку дитини з дня на день відкриють стаціонарне відділення медико-соціальної реабілітації, де допомагатимуть дітям з повних сімей віком до 6 років.

Про це 1 червня у телефонному коментарі Житомир.info розповіла головний лікар Житомирського обласного спеціалізованого будинку дитини Світлана Урсуленко.

«На сесії 6 квітня 2017 року депутати облради проголосували за затвердження у новій редакції Положення про комунальний заклад «Житомирський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей-сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків» Житомирської обласної ради. Цим рішенням, по перше, нам дозволили приймати на лікування дітей до 6 років (раніше було до 4 років), а по-друге, продовжити проект із амбулаторного лікування разом з вихованцями дитячого будинку так званих батьківських дітей із вадами розвитку», - розповіла головний лікар.

Зі слів Світлани Урсуленко, вже триває робота з облаштування стаціонарного закладу, відкриття якого планується після перших червневих вихідних.

«Нам підняли вікову планку - і збільшився потік батьківських дітей без статусу, які мають проблеми із розвитком. Ми вже відкрили групу для паліативної допомоги діткам, які перебувають у нас і потребують регулярного, щоденного догляду. Їх у нас 9, це дітки з порушенням опорно-рухового апарату. Через декілька днів плануємо відкрити стаціонарне відділення, щоб дітки з області могли проходили реабілітацію, ми вже маємо на це дозвіл», - запевняє головний лікар.

З дня на день в будинку дитини збираються встановлювати ліжка для мам, які зможуть перебувати у закладі разом зі своїми дітьми, що проходитимуть реабілітацію. Житомирські благодійники вже пообіцяли закладу матраци. На функціонування діяльності відділення медико-соціальної реабілітації щомісяця витрачається близько 10 тис. грн, - говорить Світлана Урсуленко.

На запитання, що дає збільшення вікової планки для дітей, що приймаються в будинок дитини, головний лікар відповіла:

«У першу чергу – дати шанс діткам, які мають вади розвитку, не стати інвалідами, а жити повноцінним здоровим життям. Дитячий вік від 1 до 6 років – це найбільш сприятливий вік для інтенсивного лікування діток, які мають відхилення в розвитку. Наші зусилля, наш центр дасть можливість працювати на регіон, на область, і дати шанс кожній дитині, яка сюди потрапляє, не набути інвалідності».

Зі слів Світлани Урсуленко, на сьогодні Житомирська область перебуває на передостанньому місці в Україні за станом дитячої інвалідності.

1 червня до будинку дитини завітали керівник обласної поліції Вячеслав Печененко з командою, - розповіла головний лікар. Вони, як зазвичай, обдарували малят щедрими подарунками та подивилися концерт. Світлана Урсуленко називає й інших благодійників, які не забувають про сиріток. Це представники Об'єднаної діаспори азербайджанців у Житомирі та Об’єднання ріелторів з міста Київ, які також передали подарунки.

Як повідомляв Житомир.info, на початку 2017 року завершилася дія пілотного проекту МОЗ з проведення в Житомирському будинку дитини реабілітації дітей з повних сімей, і відділення могли закрити. Тоді влада області запевняла, що депутати облради мають підтримати рішення про внесення змін у положення роботи закладу, тоді прийом на амбулаторне лікування хворих дітей відновиться. Про цю проблему журналісти розмовляли із заступником міністра охорони здоров’я Оксаною Сивак.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі