Суспільство

Багатодітна родина з Житомирської області прихистила принесене з лісу оленятко

4 July 2017, 17:14

 Жителі села Биківка Романівського району Житомирської області – батько та син – знайшли в лісі маленьке оленя, біля якого не було матері.

Про це 4 липня повідомив сайт Твій Романів.

«Дружина селянина Ада Ковальчук розповідає: її чоловік Борис із прийомним сином Вітею пішли в ліс по гриби. В ямі побачили маленьке оленя, якому було кілька днів. Воно не могло стояти на ногах, сильно пищало і облизувало руки – явно просило їсти. Чоловік із сином погуляли по лісі ще години зо дві, а тоді повернулися. Мама оленяти не з'явилася. Недалеко виявили засохлі плями крові, хоча оленя ран не мало. Тож вирішили, що його маму підстрелили браконьєри», - інформує видання.

Маля принесли додому, де його з радістю зустріли господиня і 8 прийомних дітей. Оленяті постелили у великій кімнаті та дали м’яку іграшку, з якою воно постійно спить. Тваринку назвали Жорик.

«Вранці оленя першим встає і з нетерпінням чекає, поки пані Ада піде доїти корову і погодує його. Оленя має гарні манери, хоча його ніхто не виховував і не дресирував. В туалет проситься на вулицю, гарно грається з дітьми, з котом та собакою живуть наче рідні – разом сплять, граються. Щоправда, каже господиня, оленя трішки попід'їдало бутони квітів на її клумбі», - пише Твій Романів.

За даними видання, тваринка живе в родині Ковальчуків уже близько трьох тижнів.

Як повідомляв Житомир.info, у 2013 році житомирянка Зоя Коберник прихистила лелеку, який зимував у неї вдома, а влітку 2014-го знайшов собі пару і полетів.

Фото - Твій Романів

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі