Місто

У Житомирі проживає 66 ветеранів, які воювали під час Великої Вітчизняної

7 July 2017, 15:52

Кожного року напередодні 9 травня виникають дискусії щодо того, хто йде в святкових колонах у формі з нагородами та скільки ветеранів, які воювали під час Другої світової, залишилося в живих.

Станом на 1 липня 2017 року у місті Житомирі проживають понад 7 тисяч ветеранів війни, серед яких учасниками бойових дій Великої Вітчизняної війни є 66 жителів міста. Найстаршому ветерану Великої Вітчизняної війни – 104 роки.

Про Житомир.info повідомила директор департаменту праці та соціального захисту населення Житомирської міської ради Вікторія Краснопір у відповіді на інформаційний запит.

«За даними управлінь праці та соціального захисту населення Богунської та Корольовської районних рад міста Житомира, станом на 1 липня 2017 року:

  • загальна кількість ветеранів війни – 7138;
  • інваліди Великої Вітчизняної війни – 208;
  • учасники бойових дій Великої Вітчизняної війни – 66;
  • учасники Великої вітчизняної війни – 2101», – йдеться у відповіді.

При цьому в управлінні уточнили, що найстаршому ветерану Великої Вітчизняної війни, котрий проживає в Житомирі, – 104 роки.

Разом з тим, як повідомили журналісту Житомир.info, в департаменті праці та соціального захист населення Житомирської облдержадміністрації, загалом в області на сьогодні проживає 47,9 тисяч ветеранів війни (в тому числі 4,9 тисяч інвалідів війни, 17,7 тисяч учасників бойових дій, 17,1 тисяч учасників війни та 8,2 тисяч осіб, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту), 89,9 тисяч дітей війни та 50 осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про жертви нацистських переслідувань». При цьому кількість учасників бойових дій Другої світової війни становить 1072 особи. Серед них – і ті, хто мають інвалідність.

Нагадаємо, офіційними датами початку та завершення Другої світової війни є 1 вересня 1939 року та 2 вересня 1945 року. Велика ж Вітчизняна війна почалась 22 вересня 1941 і тривала до 9 травня 1945 року.

Як повідомляв Житомир.info, цьогоріч День Перемоги у Житомирі розпочався із сутички між активістами та ветеранами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі