Місто

Житомирський університет вирішив пускати відвідувачів у ботанічний сад, але лише три дні на тиждень і по три години

4 August 2017, 15:25

Віднедавна відвідати ботанічний сад житомиряни та гості міста можуть у визначені дні та час, сплативши за вхід 25 гривень.

Про це 4 серпня повідомляє прес-служба Житомирського національного агроекологічного університету.

«На численні звернення і прохання мешканців міста було введено розширений режим відвідування Ботанічного саду. У подальшому планується ще його розширювати, ввівши щоденне відвідування у визначені години. Кошти відвідувачів використовуються для, принаймні, часткового відшкодування витрат на утримання території Ботсаду», - пояснив ректор ЖНАЕУ Олег Скидан.

Дні та години відвідувань: з вівторка по четвер, з 13:00 до 16:00 год. Адреса: м.Житомир, вулиця Корольова, 39.

Довідка ЖНАЕУ: Ботанічний сад у Житомирі створено у 1933 році. Студентами та викладачами нинішнього агроекологічного університету були закладені перші ділянки природоохоронної території. У Ботанічному саду зосереджено більше півтисячі видів, форм і сортів деревних рослин й понад 1000 видів трав’янистих рослин. Представлено ягідні, овочеві, технічні лікарські, декоративні та інші види дерев. Зростають тюльпани, магнолії та фруктові дерева. Науковці проводять дослідження теоретичних та практичних аспектів акліматизації плодових, кормових й декоративних рослин. Вивчаються екологічні особливості насіннєвого та вегетативного розмноження різних видів. На базі саду студенти проходять навчальну практику.

Як повідомляв Житомир.info,  ще у 2015 році Олег Скидан пояснював, чому ботанічний сад в Житомирі закритий для сторонніх відвідувачів. 20 червня цього року в прямому ефірі програми «Діалоги» на Житомир.info він говорив, що керівництво ЖНАЕУ веде перемовини з владою міста на предмет більшої «відкритості» належного йому ботанічного саду.  Утримання ботсаду обходиться університету у 500-600 тисяч гривень на рік.

 

Фото прес-служби ЖНАЕУ

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі