Місто

Влада Житомира восени обіцяє розпочати реконструкцію стадіону «Спартак», кошти вже є

17 August 2017, 15:43

Житомирська мерія вже цієї осені сподівається розпочати реконструкцію стадіону «Спартак». Про це 17 серпня розповів радник Житомирського міського голови Олександр Черняхович. Реконструкція розділена на дві черги і могла розпочатись раніше, однак початковий проект виправляли і тому початок робіт затягнувся.

«Ми так довго чекали - бо не була готова експертиза. Проект не проходив експертизу, були зауваження до проекту, вони дуже довго перероблялися, проектна організація виправляла помилки, які були допущені. І ось два місяці ми займалися реально проектом і експертизою. На сьогоднішній день у нас вже є позитивна відповідь експертизи, документи у нас є, і тендер ми відкриємо 28 числа. Після того як він відкриється, пройде 5-10 днів і оголосять переможця. І ми починаємо стадіон «Спартак». Гроші у нас на це є. По-перше, у нас там є співфінансування. Це не всі наші гроші. Там наші гроші і обласний бюджет. Перша черга у нас оцінюється десь на 10 мільйонів. Це орієнтовна сума. Ці гроші у нас зараз є. Уже визначені команди дані нашим підрядникам. Там є частина робіт, які ми повинні виконати своїми силами. У нас там буде перенесення труби, тому що на поле йде труба «Теплокомуненерго». Ми вже займаємося її переносом. Тому стадіон буде закритий, і ми в цьому році хочемо почати роботи», - розповідає радник Житомирського міського голови Олександр Черняхович.

Перша черга реконструкції – це тренувальні поля стадіону «Спартак» з боку вулиці Грушевського. ЇЇ у мерії розраховують завершити ще до кінця цього року. Друга черга – це ремонт трибун, покриття на футбольному полі та укладання нових бігових доріжок. Тут роботи значно більше і закінчити цю частину будівництва розраховують вже у наступному, 2018 році. Однак починатимуть роботи синхронно.

 «Ми подали відразу на першу і на другу черги. Якщо погода буде давати на працювати далі, ми будемо працювати до тих пір, поки погода дозволятиме. Якщо буде важка зима як в минулому році, то відповідно порушувати умови ніхто не буде. Якщо буде холодно, то «заморозити» об'єкт до тих пір, поки можна буде продовжити робити. Але поки час є. Реально є шанс, що ми першу чергу однозначно встигнемо зробити в цьому році. А другу - будемо дивитися по погоді, і по тих обсягах, які підрядник зможе виконати», - каже Олександр Черняхович.

Поки стадіон «Спартак» у Житомирі вільний для відвідування усіма любителями спорту, але у міській раді прогнозують – вже на початку вересня його закриють для проведення ремонтних робіт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі