Місто

Біля собору в Житомирі хочуть прибрати автостоянку, щоб побудувати ЦНАП

12 September 2017, 17:27

Щоб виконати інженерно-геологічні вишукування на ділянці у центрі Житомира, де нині знаходиться автостоянка, вранці 12 вересня приїхали представники КП «Житомироблпроект». За словами працівників, у майбутньому місто планує збудувати тут регіональний центр з надання адміністративних послуг, але власник стоянки не допустив їх до виконання робіт.

«Нам надійшло технічне завдання на геологічні вишукування на даній ділянці - будівництво регіонального центру з надання адміністративних послуг населенню, я так розумію, що замовник - це міська рада. Нас не пускають, кажуть, що це приватні власність», - розповів начальник геологічного відділу КП «Житомироблпроект» Тарас Ярошовець.

На місце події приїхали представники поліції, але копи відмовилися пояснювати, хто їх викликав. З’ясувавши всі обставини, полісмени поїхали.

«Справа в тому, що ми на законних підставах знаходимося тут з 90-го року, нашим підприємством було збудовано цю автостоянку: була виділена земельна ділянка міськвиконкомом, все зробили за свої гроші, а зараз виникає якесь питання, тут хочуть щось будувати. Радник Сухомлина декілька тижнів тому заявив, що ми тут незаконно знаходимось, і що ми повинні звідси піти. А підстави? Ніяких документів, письмових попереджень, ніяких письмових зауважень не було з цього приводу», - пояснив свою позицію директор ТОВ «Кентавр» Сергій Виноградов.

«У ТОВ «Кентавр» є укладений договір оренди землі з Житомирською міською радою на дану земельну ділянку. Так прокуратура у 2011 році зверталася про вилучення даної земельної ділянки у ТОВ «Кентавр», однак рішенням господарського суду Житомирської області прокуратурі було відмовлено у задоволенні позову. Дане рішення набрало законної сили. Крім того постановою Корольовського районного суду від 27 листопада 2008 року, яка залишена ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду в силі, було скасовано частково рішення Житомирської міської ради від 29.05.2005 року, яким було відмовлено у продовженні договору оренди земельної ділянки. У даному випадку Житомирська міська рада у передбачені договором строки не зверталася про повернення земельної ділянки, а тому ми вважаємо, що даний договір оренди згідно законодавства продовжився на невизначений термін. Тому ми вважаємо, що перебуваємо тут на законних підставах, сплачуємо орендну плату, визначену договором, 20 тисяч 293 грн 15 копійок на рік. А тому ми вважаємо, що дії міської ради є незаконними», - розповів представник ТОВ «Кентавр» Олександр Сероветник.

Так і не приступивши до робіт, працівники поїхали. А у міській раді журналістам пояснили, що невдовзі вони повернуться, аби провести геологічну розвідку. За словами радника міського голови Олександра Черняховича, стоянка у центрі міста, знаходиться там неправомірно.

«Територія стоянки на площі Перемоги, 10. Зараз там знаходиться стоянка, у власника є старий договір оренди, котрий він не продовжував, і останнім часом він звернувся до нас для того, щоб йому поновили договір оренди. На сесії було прийняте рішення відмовити йому у продовженні договору оренди і цю земельну ділянку виділити під будівництво ЦНАПу. Власник був у нас, ми йому розповіли всі наші дії, ми розповіли, що ухвалене рішення сесії, ми розповіли йому свої плани, щоб у нього був час підготуватися, і щоб він розумів, що надалі не зможе там знаходитися. На що він відповів, що доборе. Сьогодні приїхала експедиція, щоб провести геологічну розвідку. Їх не допустили на об’єкт, приїхала поліція, вони намагалися надати документи, на підставі яких там заходиться стоянка, але на сьогодні вони знаходяться там неправомірно. Дозволів у них ніяких нема», - розповів Олександр Черняхович.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі