Політика

Затвердження порядку денного сесії Житомирської міськради викликало суперечку серед депутатів

28 September 2017, 11:31

Через годину після початку пленарного засідання депутати приступили до формування порядку денного.

На сесії 28 вересня планували розглянути 60 питань, але деякі депутати були проти.

Голова фракції ВО «Батьківщина» Любов Цимбалюк запропонувала розділити сесію на два пленарних засідання, бо більшість питань були розглянуті лише у двох комісіях.

«Регламентна комісія – це три депутати, земельна – 12 депутатів, тобто всі питання порядку денного розглянули лише 15 депутатів. Давайте зразу будемо говорити про друге пленарне засідання, щоб депутати встигли опрацювати питання порядку денного», - запропонувала Цимбалюк.

Депутат від Об’єднання «Самопоміч» Олександр Рибак зауважив, що більшість питань – земельні, і міська рада «вже давно не розглядала» такі питання, а люди чекають на рішення.

«Якщо є якісь інші питання – треба розглядати (в комісіях), але людські питання ми маємо приймати», - сказав Рибак.

Голова земельної комісії, депутат від БПП Микола Янушевич зауважив, що у кожній комісії є представники всіх політичних сил, і розгляд земельних питань детально на кожній комісії відтермінує їх прийняття ще на 3-4 місяці.

«Деяким проектам рішень вже по півроку, люди чекають, ходять на особистий прийом, до депутатів. Там є питання людей, які не можуть оформити земельну ділянку, чекають», - повідомив мер Сергій Сухомлин.

Голова депутатської комісії з питань ЖКГ, член ВО «Свобода» Олег Черняхович наголосив, що у кожної комісії є профільні питання.

«Наша комісія збирається щотижня, якщо ми будемо всі питання розглядати, то депутати взагалі не будуть з міської ради виходити. Ми маємо довіряти своїм колегам з профільної комісії», - сказав Олег Черняхович.

Але Любов Цимбалюк, яка є членом бюджетної комісії, наполягала, що фахівці міськвиконкому не ходять на засідання комісій, «ми працюємо самі з собою».

«Сьогодні є проблема з тим, щоб депутати зібралися на комісії, а 90% роботи депутати повинні проводити саме в комісіях. Останні дві комісії просто не збиралися – депутати не приходили, не було кворуму. Не завжди на комісіях є профільні заступники, але є директори департаментів, керівники управлінь. Давайте далі працювати і переходимо до порядку денного», - запропонував голова бюджетної комісії, депутат від БПП Юрій Мойсеєв.

Врешті, після суперечок депутати затвердили порядок денний: зняли  розгляду питання №№8, 9, 27, 36, 37, 55; додали три питання та звіт начальника міського відділу поліції.

Попередній перелік питань порядку денного дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі