Влада

На підприємстві в селі Житомирської області запровадили карантин

3 October 2017, 11:37

У селі Тупальці Новоград-Волинського району Житомирської області на території ФГ «Аделаїда» виявили кукурудзяного шкідника та запровадили карантин.

Про це 3 жовтня інформує головне управління Держпродспоживслужби у Житомирській області.

«У Новоград-Волинському районі на території ФГ «Аделаїда», під час обстежень виявлено регульований карантинний шкідник – Західний кукурудзяний жук. Відповідно с.33, 34 розділу ІV Закону України «Про карантин рослин», на полях ФГ «Аделаїда», які розміщені в с. Тупальці Новоград-Волинського району Житомирської області, запроваджено карантинний режим на площі 40,0 га», - інформують спеціалісти.

Текст розпорядження Новоград-Волинської райдержадміністрації від 28.09.2017р. № 708 можна переглянути за посиланням

Як повідомляв Житомир.info, 11 серпня у селі Хажин Бердичівського запровадили карантинний режим через кукурудзяного жука. Також наприкінці серпня шкідник був виявлений на посівах кукурудзи в ПП «Чайківка» с.Чайківка Радомишльського району на площі 10 га виявлено карантинний організм Західний кукурудзяний жук. 15 серпня Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів поінформувала населення про запровадження карантину по західному кукурудзяному жуку в смт Романів Житомирської області на площі 62,26 га.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі