Політика

НАЗК перевірить декларацію депутата Житомирської облради від Радикальної партії

17 October 2017, 17:05

Національне агентство з питань запобігання корупції на своєму черговому засіданні прийняло рішення про проведення повної перевірки декларацій 22 осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2015 та 2016 роки.

Про це 17 жовтня повідомляє сайті НАЗК.

«Проведення повних перевірок 18 суб’єктів декларування розпочинається за інформацією, отриманою від фізичних та юридичних осіб, державних органів у листах, зверненнях чи скаргах, з повідомлень засобів масової інформації, у яких були наведені факти про можливе відображення у декларації недостовірних відомостей, які стосувались конкретного суб’єкта декларування та містили фактичні дані або твердження, що можуть бути перевірені. Крім того, НАЗК розпочало повну перевірку декларацій 4-х службових осіб, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, відповідно до статті 50 Закону України «Про запобігання корупції»», - йдеться у повідомленні.

Серед суб’єкти декларування, щодо яких розпочнуть перевірку, – Смичок Ілля Анатолійович, депутат Житомирської облради. Нацагентство перевірятиме його декларацію за 2016 рік

У декларації депутата облради, який минулого року очолював обласну організацію Радикальної партії Олега Ляшка, зазначається, що у Смичка немає нерухомості, автомобілів та джерел доходів, а є лише готівка – 37 тис. 400 доларів та 286 тис. гривень.

Як повідомляв Житомир.info,  у жовтні 2016 року під час зустрічі у Житомирі з активом Радикальної партії  Олег Ляшко звільнив Іллю Смичка з посади голови обласного парторганізації та запропонував йому добровільно скласти мандат депутата Житомирської обласної ради. На сесії облради 4 листопада Ілля Смичок заявив, що готовий відмовитись від депутатського мандату. В грудні голова фракції РПЛ в облраді заявив, що Смичок залишається депутатом Житомирської обласної ради, бо так вирішив Олег Ляшко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі