Події

Суд почав слухати справу житомирського блогера Муравицького, якого підозрюють у державній зраді

24 October 2017, 11:35

Суд почав слухати справу житомирського блогера Муравицького, якого підозрюють у державній зраді

Щонайменше півсотні людей прийшли до Корольовського районного суду на засідання по справі Василя Муравицького, якого підозрюють у державній зраді, призначене на 11.00 23 жовтня.

Про це повідомляє журналіст Житомир.info з приміщення суду.

«Багато хто прийшов на підтримку блогера. Зокрема, його рідні. Разом з тим, більшість присутніх житомирських активістів вважають, що обвинувачення небезпідставні. З-поміж тих, хто прийшов до суду, є представники житомирських організацій Національного корпусу та Автомайдану. Засідання почалось об 11.30, хоча мало стартувати об 11:00», – повідомляє журналіст.

Подробиці незабаром у сюжеті.

Нагадаємо, 28 серпня рішення Житомирського апеляційного суду викликало обурення у прихильників Муравицького.

Як повідомляв Житомир.info, 1 серпня 2017 року в Житомирі СБУ проводила слідчі дії стосовно блогера. Як стало відомо, мова йде про Василя Муравицького  – колишнього місцевого журналіста 1984 р.н., який зараз активно публікує антиукраїнські матеріали та коментує події в Україні для проросійських ЗМІ.  У 2011 році Василь Муравицький, на той час – журналіст інтернет-видання «Журнал Житомира», отримав нагороду від міської влади за І місце в конкурсі «Журналіст року» (номінація «Кращий журналіст друкованих та електронних ЗМІ»). Правоохоронці встановили, що житомирський журналіст з 2014 року на замовлення керівництва пропагандистських державних російських інформагентств створював тенденційні публікації, тематику та бажаний зміст матеріалів він отримував поштою або на месенджер. Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом державної зради, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, поєднане з розпалюванням національної ворожнечі. 13 жовтня речниця СБУ Олена Гітлянська оприлюднила подробиці справи житомирянина Василя Муравицького, якому інкримінують державну зраду.

Фото з зали суду

 Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі