Місто

Житомирські школярі розповіли, на що витратять стипендії від міського голови

6 November 2017, 17:00

У Житомирі 50 найкращих учнів та вихованців навчальних та позашкільних закладів міста нагородили стипендіями міського голови. Серед них 30 дітей, лауреатів та переможців міських, обласних всеукраїнських та міжнародних конкурсів, фестивалів, змагань та 20 вихованців школи хореографічного мистецтва «Сонечко». Як обирали переможців загальноміського конкурсу «Обдарованість року», та які розміри стипендій отримають діти, розповідає начальник міського управління освіти Валентин Арендарчук.

«Ми нагороджуємо всіх дітей, які мають вагомі результати, переможці різноманітних конкурсів: спортсмени, хореографічні колективи, музичні колективи, діти, які особисто брали участь у конкурсах і стали переможцями. Вихованці «Сонечка» у нас отримують 3 тис. грн кожен і 500 грн переможці конкурсів. Ми враховуємо вагомість та навантаження, які отримують наші вихованці», - розповідає начальник управління освіти Житомирської міської ради Валентин Арендарчук.

Особисто вітає стипендіатів міський голова Сергій Сухомлин.

«Наше завдання створити такі умови, щоб ви дійсно залишалися та реалізовувалися у Житомирі. Зараз світ відкритий, меж фактично немає і будь-яка молода людина може знайти себе, особливо така талановита молодь, як ви може реалізуватися де завгодно. Тому, задля того, щоб у міста було майбутнє, щоб ми могли будувати якісь плани та розвивати Житомир, хотілося б, щоб ви всі залишились у Житомирі. Той час, який ви вкладаєте у себе, воно має бути винагороджене і має дати результати. Велике дякую вам за вашу роботу і сподіваюсь, що з часом ми зможемо відповідати вашому рівню», - каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Я граю в шахи, беру участь у змаганнях: обласних, всеукраїнських. міжнародних. В деяких змаганнях перемагала. Наприклад, чемпіонат Європи з шахів до 8 років, там посіла п’яте та дванадцяте місце», - говорить учениця Житомирської міської гуманітарної гімназії №23 Марина Петренко.

«Цього року я брала участь у Міжнародній олімпіаді з наук про землю. Кожного року чотири учасники представляють нашу країну і я здобула диплом учасника, і за це сьогодні мене нагородили», - ділиться учениця житомирської ЗОШ №28 Руслана Вишнівська.

«Я вже дев’ять років займаюсь в ансамблі «Сонечко»: народні танці, класичні, сучасні та акробатика», - сказав вихованець школи хореографічного мистецтва «Сонечко» Олександр Синеуцький.

Нині трійка стипендіатів вже ділиться на що витратять чесно зароблені.

«За ці гроші я хочу купити собі телефон», - зізнається Олександр.

«Піду зараз у кафе», - каже Марина.

«Хочу зробити собі маленький подарунок, можливо подорож у якусь з європейських країн. Тому, ця стипендія - це такий маленький вклад у мрію», - зазначила Руслана.

Як повідомляв Житомир.info, 5 жовтня 2017 року мер Сергій Сухомлин розпорядився виплатити стипендії обдарованим дітям Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі