Місто

Житомирянина обурило, як відремонтували перехрестя, підрядник каже – роботи ще не закінчили

28 November 2017, 16:36

28 листопада до редакції Житомир.info звернувся читач, обурений капітальним ремонтом переходу на перетині вулиць Маликова-Клосовського.

Мова йде про облаштування пішохідного переходу, піднятого до рівня перехрестя, який буде слугувати одночасно і як безбар’єрний перехід для людей з візками, на візках, і одночасно як лежачий поліцейський.

За словами Вадима Венгровського, підрядник підійшов до роботи «з усією пролетарською ненавистю» та, замість того, аби капітально відремонтувати перехрестя, зробив іще гірше.

«Замість однієї проблеми безбар'єрності ми отримали 3: не вирішена основна задача, потрачені кошти з бюджету, розвалена дорога і пішохідний перехід, оскільки зима, вода і автомобілі зроблять своє діло до весни», – написав житомирянин 19 листопада на своїй сторінці у Facebook.

Чоловік зазначив, що станом на 28 листопада на перехресті з’явилася «зебра», але вода не стікає, бо зливостоки розташували занадто високо.

«28.11. 17 перехід трохи доробили – насипали більше асфальту, а головне намалювали зебру. Є тільки одна проблема, шановні працівники КП УАШ (якщо це ви робили) – вода вгору не тече, особливо якщо перед нею насипати дамбу»,– додав житомирянин.

Згідно з договором підряду, розміщеним на сайті електронних закупівель ProZorro, капітальний ремонт на перехресті вулиць Маликова-Клосовського вартістю 220 тис. грн виконувало ТОВ «Уют Строй», яка проводила роботи з реконструкції пішохідного мосту у житомирському парку ім. Ю. Гагаріна та мала до Дня міста за 1,3 млн грн докласти тротуарну плитку на вулиці Театральній навпроти авіакас. У договорі також вказано, що гарантійний строк експлуатації об’єкта – 10 років. У разі виявлення вад підрядник має за свій рахунок їх усунути або компенсувати іншому виконавцю витрати на їх усунення.

Разом з тим, керівник ТОВ «Уют Строй» Ігор Дрогоруб у коментарі Житомир.info повідомив, що неправильно оцінювати якість робіт, поки вони не закінчені. За словами чоловіка, це перехрестя – експериментальний об’єкт Житомирської міської ради, тож контроль прискіпливий.

«Людина прийшла на об’єкт, який іще в роботі. На 80% зроблені роботи, нам потрібно відвести воду, яка, як виявилося, збирається на тому перехресті з усього мікрорайону, і поставити турнікети, щоби люди переходили дорогу там, де треба. У нас є проект, всі ухили у нас чітко по цьому проекту. Але зливостоки починають забиватися через те, що у них вода потрапляє з листям та сміттям. Ми розуміємо, що з цим треба щось робити. Ми побачили воду, зібрали комісію з фахівців міськради, комунальників і проектантів. Зараз наше завдання – прочистити і подивитися, чи відводиться вода, чи вистачає цього дорожнього ухилу, чи ні. Це вперше облаштовується таке перехрестя у нашому місті, і дощ якраз і мав нам дати зрозуміти, як воно працює. По-іншому ніяк»,  – пояснив Ігор Дрогоруб.

Нагадаємо, у жовтні 2016 року влада Житомира шукала тих, хто зможе підняти пішохідний перехід на перехресті Лесі Українки-Тютюнника.

Як повідомляв Житомир.info, через ремонт рух на перехресті Маликова-Клосовського перекривали 25 листопада, 22 листопада та 17 листопада.

Фото читача

Так виглядає піднятий пішохідний перехід (райцентр Долина Івано-Франківської області)

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі