Влада

Влада Житомира шукає тих, хто зможе підняти пішохідний перехід на перехресті Лесі Українки-Тютюнника

21 October 2016, 17:20

Житомирська міська влада шукає тих, хто зможе підняти пішохідний перехід на перехресті Лесі Українки-Юрка Тютюнника(колишня Войкова).

Про це повідомляє сайт Житомирської мерії.

«Управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради оголошує прийом пропозицій від виконавців на проведення капітального ремонту перехрестя вулиць Лесі Українки – Юрка Тютюнника з влаштуванням піднятого пішохідного переходу.

Перелік робіт наступний:

Дорожній одяг: розбирання бортових каменів, розбирання асфальтобетонних покриттів механізованим способом, установлення бортових каменів бетонних і залізобетонних при інших видах покриттів, улаштування основ міських проїздів товщиною шару 16 см, улаштування бруківок з заповненням швів цементним розчином, камінь брущатий для дорожніх покриттів.

Труби каналізаційні, оглядовий та зливоприймальні колодязі: розробка ґрунту вручну в траншеях глибиною до 2 м без кріплень з укосами, група ґрунту 2, улаштування щебеневої основи під оглядовий колодязь, зливоприймальні колодязі та трубопроводи, укладання труб залізобетонних та бетонних каналізаційних діаметром до 400 мм в траншеях з розпорами, труби безнапірні круглі, улаштування колодязів круглих каналізаційних діаметром 1,0 м із збірного залізобетону в мокрих ґрунтах (оглядового колодязя), засипання вручну траншей, пазух котлованів та ям, група ґрунту 1, навантаження ґрунту вручну на автомобілі самоскиди та його перевезення до 1 км.

Організація дорожнього руху: встановлення дорожніх знаків на металевих стояках, улаштування основи під фундаменти, збирання і розбирання дерев'яної щитової опалубки, встановлення арматури окремим стрижням и із в'язанням вузлів в масиви, металеві конструкції, попереджувальні дорожні знаки 1.11

Визначення підрядника відбувається на безтендерній основі. З робочим проектом та іншою документацією можна ознайомитись в Управлінні транспорту і зв’язку Житомирської міської ради за адресою: м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2, тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)48-11-85», ­- йдеться у повідомленні.

Заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук у коментарі Житомир.info розповів, що на піднятий пішохідний перехід на сесії міськради було виділено 243 тисячі гривень.

«Це піднятий пішохідний перехід, на якому на останній сесії міської ради виділили 243 тисячі гривень. Тобто, пішохідний перехід піднятий до рівня перехрестя, який буде слугувати одночасно і як безбар’єрний перехід для людей з візками, на візках, і одночасно як лежачий поліцейський, такий пристрій примусового зниження швидкості. Тобто, у нього фактично буде така подвійна функція. Якщо лежачий поліцейський – це невеличка смужка, то це буде на весь перехід і на постійній основі, який не потребує додаткових витрат на обслуговування. У нас є ряд звернень від людей по місцях встановлення світлофорів на небезпечних ділянках – це одна з таких ділянок і перша, на якій ми почали. Тут, поблизу, в радіусі 100 метрів знаходяться три дитячих садочка, в радіусі кварталу – школи, плюс поблизу знаходиться поліклініка, тому місце важливе. Є інформації і по ДТП на цьому місці, тому це важливо. Пішохід буде піднятий на рівні тротуарів», - сказав Дмитро Ткачук.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі планують замовити експертизу, щоб перевірити якість робіт з укладання асфальту.

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі