Влада

Житомирський губернатор пообіцяв інвесторам допомогти у розширенні плантацій хмелю

28 November 2017, 16:38

Голова Житомирської обласної державної адміністрації Ігор Гундич пообіцяв представникам підприємства з німецькими інвестиціями «Хопштайнер Україна» допомогти з вирішенням земельних питань для розширення площ хмільників.

Про це 28 листопада повідомила прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

«Підприємство з німецькими інвестиціями «Хопштайнер Україна», яке займається вирощуванням та переробкою хмелю і має потужності у Чуднівському районі, планує збільшити обсяги виробництва на 32 га. Голова ОДА Ігор Гундич сьогодні, 28 листопада, зустрівся з власниками та керівниками компанії, щоб обговорити і допомогти у вирішенні питань, які виникають у розвитку бізнесу», - інформує ОДА.

«Радий, маємо інвесторів, яким не просто цікава Житомирщина як родюча земля. А які мають повний цикл виробництва на території нашої області – починаючи від вирощування хмелю, збору, обробки і завершуючи переробкою в гранули. Зважаючи на те, що компанія постачає хміль до великих корпорацій та приватних пивоварень, сподіваюся, що і одні з кращих сортів німецького пива мають витоки з Житомирської області. Ми зацікавлені в таких інвесторах і збільшенні обсягів виробництва хмелю на Житомирщині», – сказав Ігор Гундич.

За словами власника компанії Яхима Гейде, підприємство вже більше 10 років працює в українському бізнесі та розуміє довгострокові цикли розвитку.

«У селі Карпівці Чуднівського району компанія має 81 га робочих хмільників. Хміль тут не тільки вирощують, але перероблюють і формують у спеціальні гранули. На сьогодні світові ринки дозволяють розвивати бізнес з виробництва і переробки хмелю. У бізнес-плані підприємства на 2018 рік – збільшити площі на 32 га», - йдеться у повідомленні.

Прес-служба ОДА зазначає: керівництво підприємства звернулося до голови ОДА з проблемними питаннями з оформлення земельних паїв жителями Чуднівського району.

«Ігор Гундич дав свої рекомендації стосовно можливих шляхів вирішення земельних питань та наголосив: «Я взяв на контроль ці питання і обіцяю розглянути їх а декілька днів, адже розвиток виробництва, сплата податків, робочі місця та збільшення доходів людей для нас є визначальним», - резюмує ОДА.

Довідка ОДА:

ТОВ «Хопштайнер Україна» – найбільше підприємство з вирощування та переробки хмелю в Україні. Компанія вирощує та переробляє 80 % загальної кількості хмелю в Україні. Цех з виробництва гранул розташований у с. Карпівці Чуднівського району Житомирської області. Загальна площа полів компанії в Житомирській області – більше 200 га. Обсяги виробництва - 350 т хмелю на рік. З 2017 року компанія займається реєстрацією популярних німецьких сортів: Шпальтер Селект, Тетнангер, Магнум, Норден Бревер, Перле.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно створена Агенція регіонального розвитку Житомирської області готує зрозумілі для інвесторів проекти зі встановлення сонячних електростанцій та вирощуванню лохини (рос. голубики).

Фото Житомирської ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі