Економіка

Інвестори в Житомирській області будуть будувати сонячні електростанції та вирощувати лохину

4 November 2017, 13:05

Агенція регіонального розвитку Житомирської області готує зрозумілі для інвесторів проекти зі встановлення сонячних електростанцій та вирощуванню лохини (рос. - голубики). Також подали документи на гранти секторальної підтримки.

Про це розповів директор Агенції Артем Сачук, - повідомила 3 листопада прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«Вчора на сесії обласної ради депутати погодили питання фінансування Агенції у сумі 270 тисяч гривень до кінця року – на листопад і грудень. Ці кошти підуть як на заробітну плату, так і на створення якісних поліграфічних матеріалів для інвесторів, організацію зустрічей, конференцій, семінарів тощо. Ми подали документи на гранти секторальної підтримки, які передбачають фінансування таких установ на 1,5-2 роки. Чекаємо на рішення. Сподіваємося, що воно буде позитивне, і з січня перейдемо на грантові кошти», – розповідає Артем Сачук.

За його словами, головним завданням на сьогодні для Агенції є напрацювати конкретні проектні пропозиції для інвесторів.

«На сьогодні ми активно займаємося підготовкою проектів щодо встановлення сонячних електростанцій у південних районах області. Підбираємо ділянки, прораховуємо вартість, рентабельність для інвесторів. Для північних районів розробляємо проекти вирощування лохини за таким же принципом. Таким чином інвестор, цікавлячись Житомирщиною, отримуватиме повне бачення можливостей», – зазначає директор Агенції.

Також він розповів, що з наступного тижня Агенція працюватиме з німецьким експертом, який допомагатиме створити стратегію залучення інвестицій у Житомирську область.

Нагадаємо,  на початку серпня 2017 Агенція регіонального розвитку Житомирської області була офіційно зареєстрована як юридична особа. Через тиждень Артем Сачук розповідав, що формує команду.

Як повідомляв Житомир.info, цього року облдержадміністрація двічі оголошувала конкурс на посаду хедхантера – директора установи «Агенція регіонального розвитку Житомирської області». 25 липня голова ОДА Ігор Гундич повідомив, що керівником установи став Артем Сачук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі