Влада

На Житомирщині спробують покращити людям життя

16 March 2007, 12:05

Житомирський губернатор Юрій Павленко, виступаючи на сесії обласної ради, повідомив про свій намір розв’язати ряд соціальних питань, які позначаються на якості життя людей.

Найпершою складовою цього блоку Павленко вважає погашення заборгованості із виплати зарплати на всіх підприємствах шляхом консолідації зусиль облдержадміністрації та правоохоронних органів.

Блоком соціальних питань також створення 30,5 тис. нових робочих місць, скорочення незайнятого населення на 7%.

На 2007 рік заплановано будівництво та реконструкція 10 закладів охорони здоров’я, введення в експлуатацію поліклініки обласної лікарні, створення 3-х міжрайонних перинатальних центрів, 28 притулків у районах для породіть та новонароджених із соціально дезадаптованих сімей.

Також заплановано реконструкцію плавального басейну, збільшення кількості спортивних залів та спортмайданчиків на 22 одиниці та на 10 – приміщень для фізкультурно-оздоровчих занять.

Передбачено відновлення 42 дошкільних закладів, передача 47 дитсадків до комунальної власності, завершення будівництва 5 загальноосвітніх шкіл на 902 учнівських місця, придбання 23 шкільних автобусів, завершення процесу комп’ютеризації шкіл. На зміцнення матеріально-технічної бази навчальних закладів регіону в обласному бюджеті заплановано 13,5 млн. грн.

Намічено визначення статусу зон радіоактивно забруднених територій з метою подальшого розвитку у них галузей як виробничої, так і соціальної сфери. Для вирішення цього питання на державному рівні планується провести у Житомирській області виїзне засідання Уряду України або розширену нараду за участю Прем’єр-Міністра України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі