Влада

Депутати підтримали звернення, щоб приміські села платили за своїх дітей у школах та дитсадках Житомира

18 December 2017, 11:42

Депутати Житомирської міської ради проголосували за звернення до інших місцевих рад щодо оплати за дітей у школах та дитсадках.

Таке рішення було прийняте на сесії міськради 18 грудня. За звернення проголосували 33 депутати з 36 присутніх (всього у міській раді 42 депутати).

«Загальна кількість вихованців та учнів навчальних закладів у 2017-2018 навчальному році складає 42195 осіб, із яких у закладах дошкільної освіти міста виховується 914 дітей, а у закладах загальної середньої освіти 1774 учні, які зареєстровані у населених пунктах Житомирської області», - зазначається у зверненні.

Міська рада пропонує Житомирській облраді, районним та селищним радам і радам ОТГ відшкодовувати кошти на утримання вихованців дитсадків та учнів ЗОШ, які проживають за межами міста.

«Ми можемо показати зараз, скільки дітей ходить, щоб вони заклали в своїх бюджетах ці кошти. Якщо ні, то ми кажемо, що з січня чи з лютого ми припиняємо прийом дітей з районів. У нас є черга, в першу чергу ми приймаємо міських, а якщо будуть місця – то інших», - сказав мер Сергій Сухомлин, зауваживши, що мова йде про нових учнів та вихованців.

Як повідомляв Житомир.info, улітку 2017-го виконком прийняв рішення щодо звернення до облради, районних, селищних рад і ОТГ щодо відшкодування витрат з міського бюджету на навчання дітей, які не є жителями Житомира. Проект рішення виконкому про відшкодування навчання нежитомирських дітей з’явився у червні цього року.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: отг звернення депутати  
Матеріали по темі