Влада

Житомирська влада хоче, аби райони відшкодовували вартість навчання дітей у дитсадках та школах міста

21 June 2017, 10:36

Місцева влада хоче, аби їй відшкодували кошти за дітей, які навчаються у Житомирі, але живуть за межами обласного центру.

Проект рішення виконавчого комітету «Про звернення виконавчого комітету Житомирської міської ради до Житомирської обласної ради, районних, селищних рад та об’єднаних територіальних громад» опублікований на сайті мерії 20 травня 2017 року.

«Враховуючи недостатність коштів міського бюджету та наявність дітей та учнів, які навчаються та виховуються у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах, а проживають за межами міста, з метою приведення у відповідність фінансування дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів до можливостей міського бюджету, керуючись ст. 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет вирішив:

1. Взяти до уваги інформацію про кількість дітей та учнів дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, які навчаються та виховуються у закладах освіти м. Житомира, але не зареєстровані на території міста (додаток 1).

2.Звернутися до Житомирської обласної ради та районних, селищних рад та рад об’єднаних територіальних громад з пропозицією розглянути можливість відшкодування коштів на утримання вихованців дошкільних навчальних закладів та учнів загальноосвітніх начальних закладів м. Житомира, які проживають за межами міста (додаток 2).

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради згідно з розподілом обов’язків», - йдеться у проекті.

Також у додатку до проекту рішення зазначається, що у житомирських дитсадках виховується 914 дітей та у школах навчається 1774 дитини.

«У м. Житомирі функціонують 23 денні загальноосвітні школи, 3 гімназії, 4 ліцеї, колегіум, вечірня школа, 6 позашкільних навчальних закладів, 39 дошкільних навчальних закладів та 6 навчально-виховних комплексів. Загальна кількість вихованців та учнів навчальних закладів у 2016-2017 навчальному році складає 41380 осіб. У дошкільних навчальних закладах міста виховується 914 дітей, які зареєстровані у населених пунктах Житомирської області. В загальноосвітніх навчальних закладах міста отримують загальну середню освіту 1774 учні, які зареєстровані у населених пунктах Житомирської області. За проведеними розрахунками вартість утримання однієї дитини дошкільного віку з міського бюджету складає 20, 1 тис. грн, а вартість на утримання одного учня шкільного віку становить 14, 97 тис. грн, із яких 10, 0 тис. грн. – кошти освітньої субвенції, 4, 97 тис. грн – міський бюджет. Так, з бюджету м. Житомира у 2017 році на утримання  дітей дошкільного віку буде використано  18, 4 млн. грн., а на утримання  дітей шкільного віку – 8, 8 млн грн Загальна сума коштів складатиме – 27, 2 млн грн Крім того, дошкільні навчальні заклади м. Житомира перевантажені: на 100 місцях у дошкільних закладах виховується 147 дітей. Враховуючи обмеженість бюджету  м. Житомира та наявність дітей та учнів, які навчаються та виховуються у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах, а проживають за межами міста, на території Житомирської області, виконавчий комітет звертається з пропозицією розглянути можливість відшкодування коштів на утримання вихованців дошкільних навчальних закладів та учнів загальноосвітніх начальних закладів м. Житомира, які проживають за межами міста, із розрахунку вартості утримання однієї дитини 20, 1 тис. грн у дошкільних закладах та 14, 97 тис. грн на утримання одного учня у загальноосвітніх навчальних закладах», - йдеться у додатку до проекту рішення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі