Події

На кордоні між Житомирською на Вінницькою областями утворився багатокілометровий затор

19 December 2017, 16:26

Багатокілометровий затор утворився на кордоні між Житомирською на Вінницькою областями. Сотні фур, бензовозів та вантажівок застрягли на узбіччях траси Житомир-Могилів-Подільський. Через потужні снігопади, які тривають з 18 грудня, вночі транспортні засоби не змогли здолати круті підйоми та загрузали.

«Слизько, непрогорнута дорога, сніг лежить, горби. Така ділянка дороги. Так що стоїмо, чекаємо, а скільки чекати? Поки святкуємо Миколая», - розповідає водій Андрій.

З ночі тут працюють рятувальники і військові. Колонна розтягнулася від Бердичева до села Махнівка Козятинського району Вінницької області і постійно збільшується.

«Наші люди працюють тут з ночі. Вночі, коли не було такої напруги на трасі, такого накопичення техніки, була налагоджена взаємодія з військовим гарнізоном: з їхньої сторони одна одиниця техніки, наша одиниця техніки, проводили певні роботи по буксируванню великогабаритного транспорту. Чому його стільки накопичилося? Складний рельєф - межа Вінницької і Житомирської області, село Жежелів. Працівники поліції контролюють рух транспорту, пропускають лише легковий або невеликий вантажний транспорт. Реально, а кого куди тягнути? Навіть зараз одну фуру ми потягнемо, а далі що? Їх тут стоїть сотнями», - розповів начальник 9-ї пожежно-рятувальної частини м. Бердичів Андрій Беглий.

«На даний момент найскладніша обстановка зараз спостерігається на ділянці траси державного значення Виступовичі-Могилів-Подльський, на ділянці від кордону Житомирської області до села Махнівка. Тут обмежено рух багатоосьного транспорту. Всі фури зупиняють, коли буде відновлено рух, Укравтодор повідомить додатково. На даний момент там чергують рятувальники, щоб надавати допомогу водіям витягати ці багатоосні автомобілі на проїжджу частину дороги зі снігових заметів, з кюветів, і в разі необхідності надати іншу допомогу», - зазначив начальник прес-служби УДСНС України у Вінницькій області Олександр Кутовий.

Де в Житомирській області пройшли найбільші снігопади і скільки спецавтомобілів чистять дороги, читайте тут.

Як повідомляв Житомир.info, в області запрацювали пункти для обігріву населення.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: затор сніг кордон  
Матеріали по темі