Суспільство

Революція в галузі кардіохірургії: у клініці «Добробут» роблять унікальні операції на серці через невеликий розріз

19 December 2017, 13:03

52-річний Володимир з Житомирської області переніс гострий інфаркт. Оперувати чоловіка не поспішали в жодній профільній клініці, адже потрібен був час для виходу з гострого стану. На іншій шальці терезів стояло життя Володимира, адже за такого діагнозу кожна година «грала» проти чоловіка. Прооперувати хворого погодились у Центрі кардіохірургічної допомоги медичної клініки «Добробут» у Києві.

«При гострих інфарктах високий ризик летальності при операціях. У чоловіка був інфаркт, він був стабілізований. В лікарні йому поставили стент, але цього мало, тому що інші артерії залишалися забитими. Тому був єдиний вихід. Ми прооперували його методом коронарного шунтування. Суть цієї операції в тому, що навколо закупорки коронарної судини нашивається обхідний шунт. Тобто, у пацієнта залишаються всі існуючі судини, плюс нашиваються додаткові джерела кровопостачання. Чоловік пробув 6 днів у нашому Центрі і вже давно знаходиться вдома», - розповів кардіохірург, доктор медичних наук Олександр Бабляк, який очолює Центр кардіохірургічної допомоги медичної клініки «Добробут».

Житомир.info: Революція в галузі кардіохірургії: у клініці «Добробут» роблять унікальні операції на серці через невеликий розріз

За останній рік у клініці «Добробут» провели понад 200 успішних операцій на серці, кожен 20-й прооперований – з Житомирської області. Кожна третя операція зроблена мініінвазивним методом, через точкові проколи тканин. Цей метод є новим для української кардіохірургії, тому що вимагає великого досвіду та високотехнологічного обладнання, а також високої мотивації команди.

«У старт хірургічної програми в приватній клініці ніхто не вірив. Це велика перемога, яка похитнула уявлення українських медиків про приватну медицину, тому що кардіохірургія – це один з найскладніших, найвищих щабелів медичної допомоги. Ми почали виконувати ті операції, які цікаві не тільки в Україні, але й у Європі. І незабаром ми плануємо представити наші результати», - говорить керівник Центру кардіохірургічної допомоги клініки «Добробут».

Житомир.info: Революція в галузі кардіохірургії: у клініці «Добробут» роблять унікальні операції на серці через невеликий розріз

Олександр Бабляк, керівник Центру кардіохірургічної допомоги «Добробут»

Як вже неодноразово наголошував прем’єр-міністр Володимир Гройсман, смертність від серцевих хвороб є найвищою у світі. Не виняток – Україна і Житомирська область. Це результат недбалого ставлення людей до свого здоров’я, яке сформувалося ще в радянські часи, - певен Олександр Бабляк. Адже тривалий час на першому місці були витривалість, продуктивність, досягнення, в тому числі спортивні. Було неважливо, якою ціною це досягається. Себе ж треба любити хоча б настільки, щоб не запускати недугу, - переконує кардіохірург.

Керівник Центру розповідає: його гарній хірургічній команді було непросто реалізуватися навіть у Києві. Згуртована команда розглядала декілька запропонованих варіантів, однак зупинилася на приватній медичній клініці «Добробут», де погодились за короткий період дати великі інвестиції на розвиток кардіохірургії.

У Центрі кардіохірургічної допомоги медичної клініки «Добробут» працює понад 14 висококваліфікованих фахівців - кардіохірурги, кардіологи, анестезіологи, перфузіологи, а також сестринський персонал, професійні навички яких по догляду за хворими-сердечниками є дуже важливими. Команда весь час вдосконалюється у кращих зарубіжних клініках.

Житомир.info: Революція в галузі кардіохірургії: у клініці «Добробут» роблять унікальні операції на серці через невеликий розріз

Проте головним є те, що у Центрі кардіохірургії клініки «Добробут» оперують за допомогою унікального в світі методу мініінвазивного багатосудинного аортокоронарного шунтування.

«Ми розробили метод того самого багатосудинного шунтування через невеликий розріз з лівого боку грудини, при якому не проводиться розріз грудної кістки посередині. Таким методом, як оперуємо ми, не оперує поки що ніхто, бо ми ще не опублікувались в європейських медичних виданнях», - розповідає Олександр Бабляк.

Житомир.info: Революція в галузі кардіохірургії: у клініці «Добробут» роблять унікальні операції на серці через невеликий розріз

Ставлення українців до приватних медичних центрів що рік, то кращає. Люди починають цінувати спокій, комфорт та сервіс приватної медицини, і погоджуються за це платити – напряму в касу закладу, а не розтицькувати «винагороду» по кишенях медиків. «Добробут» - це «біла» клініка, де кожна заплачена пацієнтом гривня обліковується та окуповується набутим здоров’ям. Оперування «сердечника» у Центрі кардіохірургічної допомоги клініки «Добробут» обійдеться від 120 до 140 тисяч гривень – ті самі гроші, які рідні хворих платять «своїм» і «чужим» за просування в черзі, саму операцію, виходжування, медикаменти та інші витрати.

Команда Центру кардіохірургічної допомоги медичної клініки «Добробут» ставить за мету показати горизонти сучасної медицини, підняти її планку, а також сформувати нові медичні кадри, які хочуть вдосконалюватися і набувати досвіду в напрямку кардіохірургії. Рухатися є куди, адже Центр не пов’язаний з жодними медичними установами, які спонукають або забороняють команді щось робити.

Інформація про клініку «Добробут» та Центр кардіохірургії клініки «Добробут» – на сайті https://www.dobrobut.com/landings/cardiosurgery.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі